iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Αυτοψία στο
εργοστάσιο πορσελάνης
της Νέας Μάκρης


Αυτοψία του Διευθυντή Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνου Σπυράκου, στο Εργοστάσιο Πορσελάνης της Νέας Μάκρης.

Μια καμινάδα που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της Νέας Μάκρης. Ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που πρέπει να αποτελέσει ζωντανό κύτταρο της πόλης.

Στο πλαίσιο του σχεδίου επανάχρησης του Εργοστασίου Πορσελάνης, που εκπονεί η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, o υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός, προχωρά σε σειρά συναντήσεων με αρμοδίους φορείς που αφενός θα ελέγξουν την ασφάλεια του κτιρίου (που έχει κριθεί διατηρητέο) και αφετέρου θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν επιστημονικά το πλάνο της νέας δημοτικής αρχής.

Προκειμένου, μάλιστα, να εκπονηθεί μελέτη στατικής επάρκειας και αποκατάστασης του φουγάρου, επισκέφτηκε το χώρο του εργοστασίου (μετά από πρόσκληση του Σπύρου Λιβαθινού), ο πολιτικός μηχανικός Δρ. Κωνσταντίνος Σπυράκος, Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και Διευθυντής Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το εξαιρετικά σημαντικό έργο και βρίσκονται σε διαρκή επαφή, προκειμένου οι διαδικασίες να είναι άμεσες και να μην υπάρξει ούτε μέρα για χάσιμο με την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής για να αποκτήσει ξανά το εργοστάσιο πορσελάνης την αίγλη που αρμόζει στην ιστορία του.