Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δαμιανός Φαφούτης:
'' Ήρθε η ώρα
της ευθύνης''


Ήταν πολιτική επιλογή μας μέχρι σήμερα να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις στον απερχόμενο Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου για την τραγωδία του καλοκαιριού, επιλογή που επέβαλε ο σεβασμός στους νεκρούς μας, αλλά και η δικαστική έρευνα η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου που υπογράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Δαμιανός Φαφούτης η Συμμαχία Δημιουργίας.
  Γιατί εμάς ποτέ δεν μας ενδιέφεραν οι κραυγές και οι εντυπώσεις της στιγμής, αλλά η ουσία. Επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα βέβαια, έχουμε εκφράσει σε ήπιους τόνους τις ενστάσεις μας για τα λάθη και τις παραλείψεις του απερχόμενου Δημάρχου  τα οποία και συνέβαλαν στην καταστροφή, χωρίς φυσικά να παίρνουμε απαντήσεις, μια και ο απερχόμενος Δήμαρχος  συστηματικά αποφεύγει να ακουμπήσει το θέμα, επαναπαυόμενος στις «τηλεοπτικές δάφνες» που του εξασφάλισε η καταστροφή!!
Μετά τη χθεσινή όμως εξέλιξη και την παραπομπή του απερχόμενου Δημάρχου ως κατηγορούμενου με βαριές κατηγορίες για τα λάθη και τις παραλείψεις του  που συνέβαλαν στην τραγωδία, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε απαντήσεις!!  Είναι χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας που χάθηκαν άδικα, απέναντι στους πληγέντες και τον τόπο μας, να επανατοποθετηθούμε απέναντι στα γεγονότα και να αναδείξουμε τις ευθύνες αυτών που όφειλαν να πράξουν τα δέοντα για να αποφευχθεί η καταστροφή και δεν το έκαναν, αλλά έτρεχαν από κάμερα σε κάμερα για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά θλιβερής δημοσιότητας.
Για αυτό και ζητάμε άμεσα την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού μας  Συμβουλίου με ένα και μόνο θέμα, τον τρόπο που λειτούργησε η Δημοτική Αρχή τόσο το διάστημα πριν την καταστροφή σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, όσο και κατά την εξέλιξη των τραγικών γεγονότων αλλά και μετά και μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη συνεδρίαση  αναμένουμε τέλος την παραίτηση του υπόδικου πια  απερχόμενου Δημάρχου και τον ορισμό του αντικαταστάτη του με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται, μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση του, για προφανείς λόγους ηθικής τάξης! Γιατί ήλθε για όλους μας η ώρα της ευθύνης και της αλήθειας!