Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ κράτησαν
την Ελλάδα
στο ευρώ


Επιστολή στον Μπάρακ Ομπάμα έστειλε λίγο πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, ο τότε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ζητώντας την παρέμβασή του για να αποτραπεί η επιβολή capital controls στη χώρα.

Τα οποία τελικά επιβλήθηκαν μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση Τσίπρα. Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στο American College of Greece, σε μια εκδήλωση για τον ρόλο των ΗΠΑ στην ελληνική κρίση.

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε σε ενημέρωση που είχε από τον τότε κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει απορρίψει την περαιτέρω αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, και που θορύβησε την Αθήνα.

Σύμφωνα με την αφήγηση του κ. Πικραμμένου, «συντάξαμε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο και εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης Σάββατο πρωί για να την παραλάβει». Ο Αμερικανός πρέσβης επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο κ. Ομπάμα είχε λάβει την επιστολή μπαίνοντας στο Air Force One, για να ταξιδέψει στη σύνοδο του G20 στο Μεξικό.

 ΠΗΓΗ iefimerida.gr