Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προγραμματικές
συμβάσεις για
τις φυσικές καταστροφές


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης την Τρίτη, 12 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι υπογράφει τις Προγραμματικές Συμβάσεις που συνήφθησαν μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των πέντε Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές της 15ης Νοεμβρίου 2017 και της 26ης και 27ης Ιουλίου 2018.

Πρόκειται για τους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας –Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου.

Αντικείμενο των πέντε Προγραμματικών Συμβάσεων είναι η υλοποίηση σημαντικών έργων οδικών υποδομών και αντιπλημμυρικής προστασίας στους προαναφερθέντες Δήμους, τα οποία θα υλοποιηθούν εξολοκλήρου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Υ.ΜΕ, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των πέντε Δήμων.

Όσον αφορά τα συμβαλλόμενα μέρη, από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις Προγραμματικές Συμβάσεις θα υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες.

Αντιστοίχως για το δήμο Ελευσίνας θα υπογράψει ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσουκαλάς, για το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η Δήμαρχος κ. Ιωάννα Κριεκούκη, για το Δήμο Μαραθώνα ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ψηνάκης, για το Δήμο Μεγαρέων ο Δήμαρχος κ. Γρηγόριος Σταμούλης, και για το Δήμο Ραφήνας –Πικερμίου ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς.