Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αδιαχώρητο
στην εκδήλωση
του Σπύρου Πάντζα


''Καρφίτσα δεν έπεφτε'' στην αίθουσα της εκδήλωσης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' Σπύρου Πάντζα. Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή, ενώ υπήρχαν όρθιοι και κόσμος στο χολ του ξενοδοχείου!

Πολίτες όλων των ηλικιών, αλλά και πολλοί νέοι έδωσαν την ελπίδα ότι κάτι αλλάζει στη συμμετοχή στα κοινά. Η ιδέα της διαδικτυακής έρευνας ''εσύ έχεις τον λόγο'' για τα προβλήματα της κοινωνίας αποδείχθηκε ''λίρα εκατό'' από τον κ. Πάντζα ο οποίος αφουγκράστηκε με σύγχρονο τρόπο τον πολίτη. Η παρουσίαση των ευρημάτων από τον έμπειρο αναλυτή Κώστα Παναγόπουλο εξαιρετική, ενώ τα κολακευτικά σχόλια όλων όσοι μίλησαν από το βήμα της εκδήλωσης για τον κ. Πάντζα έδωαν τον τόνο της πορείας του προς τις κάλπες.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρότρυνση του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς προς τον κ. Πάντζα, εκτός από τον πρωτότυπο τρόπο διείσδυσης στην κοινωνία να ακολουθήσει και τους πιο παραδοσιακούς (εννοώντας το ''πόρτα πόρτα'' ή τους καφέδες με φίλους).

Όσο για τον χαιρετισμό του κ. Πάντζα μακριά από τα τετριμμένα χωρίς να κουράσει και να απεραντολογήσει, μέσα σε δέκα λεπτά μόλις (!) έδωσε το στίγμα του. Ήταν ένας χαιρετισμός που αποδεικνύει πως στην εποχή της ταχύτητας μπορείς να αποδείξεις ποιός είσαι χωρίς φιοριτούρες αλλά με λίγα μεστά λόγια από καρδιάς.

Τέλος η ιδέα να ανοίξει την εκδήλωση η συνυποψηφιά του Βίκυ Σαντ, ίσως η νεότερη σε ηλικία (?) στις εκλογές του δήμου, ήταν ουσιαστική και ''χρωμάτισε'' τη φιλοσοφία της νέας γενιάς που έρχεται στα πράγματα.

Μην ξεχάσουμε όμως και την εκπληκτική ομιλία του βουλευτή Νάσου Αθανασίου ο οποίος μίλησε θερμά για τον κ. Πάντζα αλλά επισήμανε πως συχνά στην πολιτική υπάρχουν νέοι που έχουν γερασμένα μυαλά και νοοτροπία και μεγάλοι σε ηλικία που είναι αληθινά νέοι σε σκέψη και δημιουργία.