iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ο Αντώνης Δεληχάτσιος
με την
Πορεία Πράξης


O Αντώνης Δεληχάτσιος θα είναι υποψήφιος με την “Πορεία Πράξης” του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα.

Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1957. Παιδί οικονομικών μεταναστών αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Τσοτυλίου και συνέχισε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου και πήρε το πτυχίο του Διπλωματούχου Οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Friedrich ΑAlexander Universität, Erlangen-Nürnberg. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας τον τίτλο Master στη Χρηματοοικονομική ανάλυση του Tμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα στη Γερμανία και στην Ελλάδα ως στέλεχος για χρηματοοικονομικά και κοστολογικά θέματα.

Έχει εκτενή εμπειρία στο Δημόσιο τομέα:

  • Συμμετοχή στη διαμόρφωση και στη Διαχείριση του Μεσογειακού Ολοκληρωμένου Προγράμματος (ΜΟΠ) Πληροφορικής.
  • Διευθυντής Γραφείου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
  • Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
  • Ως Τραπεζικό Στέλεχος εργάστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέχοντας θέσεις Διευθυντού Καταστήματος και σε ανώτατη βαθμίδα ως Διευθυντής του Δικτύου Καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με συμμετοχή στα Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα Ο.Τ.Ο.Ε. – Γ.Σ.Ε.Ε. εκπροσωπώντας τα σε Διεθνή Συνέδρια.

Συμμετέχει ενεργά στα κοινά του Δήμου μας ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής πυρόπληκτων στο Ν. Βουτζά, καθώς επίσης και στην Επιτροπή Διαχείρισης του Ερανικού Λογαριασμού για τους πυρόπληκτους του Δήμου Μαραθώνος.

Η επιστολή του

Ζούμε σε μια περιοχή που συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού, την απεραντοσύνη της θάλασσας, τις βαθιές ρίζες της ιστορίας και του πολιτισμού. Πολλοί συνάνθρωποί μας θα επιθυμούσαν να γεύονται αυτά τα αγαθά.

Αυτά λοιπόν που η φύση απλόχερα μας πρόσφερε, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε χρηστά, υπεύθυνα και μεθοδικά, ώστε να δημιουργήσουμε τα μέγιστα οφέλη για τους συμπολίτες μας.

Αυτό αγαπητοί μου συμπολίτες είναι και το δίλημμα των εκλογών για την ανάδειξη της Δημαρχικής αρχής.

Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος, ποιος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος έχει τη γνώση, την εμπειρία, τις δυνατότητες να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, ώστε να αναπτυχθεί και να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας από την ύδρευση, το φωτισμό, τις λακκούβες στους δρόμους μέχρι την καθαριότητα κα τη λειτουργία του Δήμου;

Το δίλημμα λοιπόν είναι, εάν θα αφήσουμε την κατάσταση στο Δήμο να συνεχιστεί με τη λογική της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή ας δοκιμάσουμε, ή, εάν θα επιλέξουμε αυτόν του οποίου το ήθος, την ακεραιότητά του και πάνω από όλα τις γνώσεις του για τις ανάγκες της περιοχής και για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης γνωρίζουμε;

Συστρατεύομαι με τον Στέργιο Τσίρκα, γιατί χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί του, γιατί έχει βαθιά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί σε κοιτάζει στα μάτια, γιατί είναι ειλικρινής, αλλά πάνω από όλα γιατί από την πρώτη μας κουβέντα ένιωσα να μας διακατέχει το ίδιο πάθος και ο ίδιος σκοπός για τη συμμετοχή μας στα κοινά, η Προσφορά.

Αυτός, αγαπητοί μου συμπολίτες, είναι και ο λόγος που συμμετέχω στα κοινά.

Να προσφέρω τις γνώσεις, την εμπειρία μου, την αλληλεγγύη μου στο συνάνθρωπο.

Κατοικώ μόνιμα με τη σύζυγό μου και τα δυο παιδιά μας στο Ν. Βουτζά από το 1997.

Δε μπορώ λοιπόν να μην αναφερθώ στη φονική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018.

Από την πρώτη στιγμή συμμετείχα ενεργά στη συντονιστική επιτροπή του Ν. Βουτζά.

Έχουμε χρέος στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας να αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι με τις πράξεις κα τις παραλείψεις τους συνέβαλαν στον όλεθρο.

Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις μεγάλες θεσμικές ανάγκες του οικισμού :

  • Ενοποίηση σε ένα Δήμο.
  • Επανέγκριση του σχεδίου πόλης (ρυμοτομική εφαρμογή, αποχέτευση, πεζοδρόμηση, όμβρια ύδατα κλπ.)
  • Αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Διαφανή και δίκαιη κατανομή των οικονομικών ενισχύσεων στην περιοχή.

Οι ανάγκες του τόπου μας απαιτούν μια σύγχρονη και τεχνοκρατική Διοίκηση του Δήμου με γνώση και ευθύνη.

Τα κριτήρια της επιλογής σας θα πρέπει να είναι η ικανότητα, η γνώση, οι πράξεις, η ανθρωπιά και εν τέλει το συμφέρον σας και η ανάπτυξη του Δήμου μας.