Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε η
Μυρσίνη Λουίζου
μετά τη ''σύνταξη''


Παραιτείται ψευδόμενη η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα ότι έπαιρνε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. 

Η ίδια στην επιστολή παραίτησής της, κάνει λόγο για γραφειοκρατικό «λάθος» και ισχυρίζεται ότι είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της από την πρώτη στιγμή, ενώ επί 69 μήνες εισέπραττε την σύνταξή της κανονικά!

Παρότι λοιπόν αποποιείται κάθε ευθύνη και δηλώνει πως δεν έχει φταίξει πουθενά η ίδια, ισχυρίζεται πως ο λόγος που την οδηγεί στην παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «δεν επιθυμεί να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας της και, συνεπώς, θέτει στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο».

Τέλος, στην επιστολή παραίτησής της δεν παραλείπει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση πως δίνει βάρος σε τέτοιου είδους θέματα, με σκοπό την «αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό». Κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά» και δηλώνει: «Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει». 

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Σάββατο, η πρώην, πλέον, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και για το λόγο αυτό, το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ, ενώ στις 12 Μαΐου,  δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.