Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ''Ποτάμι''
και το κόμμα
του Μακρόν


Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ποταμιού με αντιπροσωπεία του γαλλικού κόμματος En Marche του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, για να συζητήσουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ενόψει και των εκλογών του Μαΐου.

Ποτάμι και En Marche έχουν κοινούς στόχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων εμπεριέχονται και στο μανιφέστο για μια Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, που έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας Roland Lescure - βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης - αντάλλαξαν απόψεις για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα κόμματα σε αυτή την καμπή της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το νέο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να απαντήσει κατά προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν τις εισοδηματικές ανισότητες, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, την ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα, τους κανόνες στο διαδίκτυο .

Ο κ. Lescure είπε πως είναι θαρραλέο να αγαπάει κανείς την Ευρώπη και να μην το κρύβει και επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα ακόμη κοινό σημείο ανάμεσα στο Ποτάμι και το En Marche. Και ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα στελέχη του Ποταμιού, που, από την πρώτη στιγμή, στήριξαν και προέβαλαν το Μανιφέστο Μακρόν για μία Ευρωπαϊκή Αναγέννηση .

«Τα περισσότερα θέματα που έχει θέσει από την ίδρυση του το Ποτάμι έχουν συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Μανιφέστο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν και να συζητήσουν οι πολίτες ότι υπάρχει μια νέα πρόταση για την αναγέννηση της Ευρώπης. Γιατί, όπως εξήγησε στους Γάλλους συνομιλητές του, οι άλλοι δρόμοι, της ακροδεξιάς αλλά και της καταστροφής που αφήνουν πίσω τους τα Κίτρινα Γιλέκα - και χθες στην Ελλάδα οι Αγανακτισμένοι - είναι αδιέξοδοι .

Στη γαλλική αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Florence Lilti, υπεύθυνη για τις διπλωματικές σχέσεις του κόμματος και ο Christopher Weissberg, πολιτικός σύμβουλος.

Από το Ποτάμι συμμετείχαν ο πρέσβης ε.τ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης , ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Θόδωρος Τσίκας, η εκπρόσωπος Τύπου Κατερίνα Μπακογιάννη, ο δρ. Δημήτρης Αντωνίο