Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Α. Αστρινάκης
μαζί με τον
Στέργιο Τσίρκα


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Πορεία Πράξης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα στη Νέα Μάκρη θα είναι ο Αλέξανδρος Αστρινάκης, ο οποίος τελείωσε ιατρική στη Μπολώνια Ιταλίας.

Έχει ειδικότητα ψυχιατρικής, κοινωνικής ιατρικής και πτυχίο υγιεινολόγου. Μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό υγειονομικών υπηρεσιών στη Ρώμη.

Έχει εργασθεί ως προϊστάμενος ιατρός στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ως ιατρός Δημόσιας Υγείας (βαθμός Α’), στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής, Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας όπου ασχολήθηκε με την κατάρτιση εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, ως εμπειρογνώμων και επικεφαλής εθνικών αντιπροσωπειών σε επιτροπές υγείας της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετείχε στη θέσπιση διακρατικών συμφωνιών σε θέματα υγείας. Καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας επί εικοσαετία στα αντικείμενα: υγιεινή, κοινωνική ιατρική, διατροφή. Για τις ανάγκες της διδασκαλίας έχει γράψει σημειώσεις: Κοινωνική Υγιεινή ΙΙ και  Δημόσια Υγιεινή – Επιδημιολογία.

Στο χώρο της ψυχιατρικής έχει εκπαιδευτεί στο ΨΝΑ (Δαφνί) και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Μάκρη από το 2000 και είναι ψυχοθεραπευτής και ειδικά εκπαιδευμένος θεραπευτής ζεύγους και οικογένειας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές και ψυχαναλυτικές συναντήσεις, έχει κάνει σειρά διαλέξεων για το ευρύ κοινό με θέματα «Η ψυχολογία της  οικονομικής κρίσης,» «Οιδίπους Τύραννος και Οιδιπόδειο σύμπλεγμα» «η ψυχολογία του οδηγού αυτοκινήτου», «το ψυχικό τραύμα ως αναπόφευκτη συνέπεια του σωματικού» κ.α. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Φαράγγι» από τις εκδόσεις «Οδυσσέας». Ιδρυτικό μέλος, από το 2006, της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Πολιτών». Το 2014 εξελέγη Δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα. Το 2015 – 2016 ασχολήθηκε εντατικά με την περίθαλψη των προσφύγων (συλλογή αναλωσίμων, υποστήριξη του ιατρείου προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά).