Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας
και στα σκάφη
αναψυχής


«Τέλη Κυκλοφορίας»… οφείλουν να πληρώσουν στο Δημόσιο από τον Απρίλιο όλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 7 μέτρων καθώς επίσης και όσοι εκμεταλλεύονται τουριστικά πλοιάρια που εκτελούν ημερήσια δρομολόγια για σκοπούς αναψυχής.

Σύμφωνα με το νόμο η πληρωμή για εφάπαξ καταβολή για 12 μήνες γίνεται το μήνα Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους ή τον μήνα Ιανουάριο του επόμενου έτους ωστόσο φέτος οι ιδιοκτήτες σκαφών θα χρεωθούν μόνο για τους μήνες Απρίλιο – Δεκέμβριο λόγο της αναβολής που έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η ανά τρέχοντα μήνα πληρωμή, που τα σκάφη προτίθενται να χρησιμοποιήσουν, γίνεται με κωδικό πληρωμής που εκδίδεται ηλεκτρονικά ανά μήνα ή αν δεν είναι δυνατή η έκδοση κωδικού πληρωμής ηλεκτρονικά, η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ ή στην λιμενική αρχή.

Ειδικότερα το «Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων» (ΤΕΠΑΗ) καταβάλλεται για κάθε μήνα παραμονής του πλοίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η καταβολή διενεργείται πριν από την έναρξη του μήνα για τον οποίο οφείλεται το τέλος και δύναται να αφορά και περισσότερους του ενός μήνες.