iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ημερίδα για την
πυρασφάλεια
στη Ραφήνα


Ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, διοργανώνειτην πρώτη ανοικτή ενημερωτική ημερίδα για την Πυρασφάλεια, που πραγματοποιείται στη Ραφήνα μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με θέμα: «Πυρκαγιά: Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΥΡΑ στη Ραφήνα και θα επικεντρωθεί στο πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η σωστή προετοιμασία στην αντιμετώπιση καταστάσεων επικινδυνότητας, αλλά και στα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι κάτοικοι προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς. Επιπλέον, θα μοιραστεί ειδικό φυλλάδιο αυτοαξιολόγησης τρωτότητας κατοικίας ενώ θα δοθούν και χρήσιμες συμβουλές για τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα γίνει η 1η πανελλαδική παρουσίαση της πλατφόρμας έγκαιρης προειδοποίησης «ΠΥΡSOS», της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής, μέσω της οποίας οι αρμόδιοι φορείς μπορούν μέσω SMS, Facebook και Viber να προειδοποιήσουν τους κατοίκους μιας περιοχής για την ύπαρξη κατάστασης επικινδυνότητας, αλλά και να συντονίσουν ενδεχόμενη έκτακτη εκκένωση της περιοχής. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη της εφαρμογής μέσα στην αίθουσα. (Η εγγραφή στην πλατφόρμα θα γίνεται κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, 10.30-11.30).

Μετά το τέλος της ημερίδας (14.30) θα ακολουθήσει Press Conference για να απαντηθούν ερωτήσεις και να δοθούν πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα και τη λειτουργία της.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές μας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Γ. Διαμαντής (Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α., Νομικός Σύμβουλος Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας), και Ιωάννης Σταμούλης (Αρχιπύραρχος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, εκπρόσωπος της Federation of the European Union Fire Officer Associations (FEU).