Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χρήστος Σπίρτζης
για ό,τι αφορά
στη Ραφήνα


Το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο των αναγκαίων υποδομών σε κάθε επίπεδο για την Αττική, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στα Σπάτα η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων Αρτέμιδας και η ΝΕ Ανατολικής Αττικής.

Εκτενή αναφορά στο σχέδιο της ανάπτυξης αδειοδοτημένων Υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα έκανε ο Υπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι το σχέδιο προχωράει ταχύτατα, ώστε να γίνουν μοχλός τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης για τους Δήμους και τις κοινωνίες.

Η Αττική θα αποκτήσει σε πρώτη φάση υδατοδρόμια σε Ωρωπό, Λαύριο, Ραφήνα, Άλιμο, Αγ. Μαρίνα, Βάρκιζα, Αίγινα.

 

Ο υπουργός υποδομών ανακοίνωσε στους κατοίκους των Σπάτων και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογαίας ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα θέσει θέμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την λειτουργία του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Ανέφερε μάλιστα ότι η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη προβλέπει την απόδοση του 2 τοις εκατό του τζίρου του αεροδρομίου για αντισταθμιστικά στους κατοίκους της περιοχής .

 

Δεν μπορεί να τα ΚΤΕΛ να συνεχίζουν να τερματίζουν στο Π. Άρεως επειδή κάποιοι δεν θέλουν να μειωθούν τα εισιτήρια, υπογράμμισε.

Ο κ Σπίρτζης ανέφερε ότι πολλά από τα υδραυλικά και αντιπλημμυρικά έργα έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης σε ολόκληρη την Αττική .Τέλος χαρακτήρισε ντροπή για την Ανατολική Αττική το θέμα της αποχέτευσης υπογραμμίζοντας ότι και στον τομέα αυτό έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται σημαντικά έργα από την περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ .