Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτροχιάστηκε
συρμός του προαστιακού
Πέντε τραυματίες

Συρμός της γραμμής του προαστιακού εκτροχιάστηκε στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, με αποτέλεσμα πέντε επιβάτες να τραυματισθούν ελαφρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Το ατύχημα, φέρεται να οφείλεται στην πολύ υψηλή ταχύτητα που είχε ανακτήσει ο οδηγός του, με αποτέλεσμα χρειαστεί να φρενάρει απότομα και να εκτροχιαστεί περίπου 150 μέτρα πιο πέρα από τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ «λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας» το τρένο «χρειάσθηκε να εφαρμόσει ακαριαία πέδη στην παρακαμπτήριο πριν τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. Πέρα από το αναπόφευκτο τράνταγμα που αισθάνθηκαν οι επιβάτες του συρμού, δεν υπήρξε εκτροχιασμός. Τρεις επιβάτες έχουν μεταβεί στο νοσοκομείο Κορίνθου για προληπτικούς λόγους». Σύμφωνα με το νοσοκομείο πάντως, οι τραυματίες που έχουν διακομισθεί εκεί είναι πέντε. 

Οι επιβάτες έχουν κατέβει από το τρένο. Τρεις από τους επιβάτες τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτροχιασμός συρμού δεν υπήρξε, αλλά ένα «ταρακούνημα» στην παρακαμπτήρια γραμμή.