iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ημερίδα
για την πρόληψη
των πυρκαγιών


Παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής, της περιφέρειας Αττικής, των δήμων Μαραθώνος και Σπάτων-Αρτέμιδος και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση για την πυρασφάλεια, στη Ραφήνα, μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, με πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Αντώνης Τούντας καθώς και πλήθος εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων.

Στην ημερίδα με κεντρικό θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Πρόληψη και Αντιμετώπιση», οι προσκεκλημένοι ομιλητές, έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν βρεθεί σε δεκάδες μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν στους πολίτες ουσιαστική ενημέρωση για τις πυρκαγιές, την πυρασφάλεια καθώς και για τα μέτρα προστασίας ενώ μοιράστηκε χρηστικό έντυπο «Αυτοαξιολόγησης πυρασφάλειας ιδιοκτησίας» και έγινε η 1η πανελλαδική παρουσίαση και ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος «ΠΥΡSOS», για ειδοποίηση με SMS των κατοίκων σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Σε δελτίο Τύπου της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' υποστηρίζεται πως ''στο τελευταίο μέρος της ημερίδας οι κάτοικοι αφού ευχαρίστησαν τον κ. Βασιλόπουλο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, κατέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους για την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής. Ο επικεφαλής μας, αποφεύγοντας να δώσει οποιαδήποτε προεκλογική χροιά στην εκδήλωση, δήλωσε πως σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες αλλά να σταθούμε μόνο στο πως προετοιμαζόμαστε, Δήμος και πολίτες, για να είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι που μας έρχεται, αποδεικνύοντας έτσι ότι προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια του πολίτη πέρα από μικροπολιτικές πρακτικές''.

Η ''Δύναμη Ανάπτυξης'' ευχαριστεί για τις εισηγήσεις τους, τον Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. και Νομικό Σύμβουλο Πυρασφάλειας & Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Διαμαντή και τον Αρχιπύραρχο και Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Ιωάννη Σταμούλη, καθώς και τον Διευθυντή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο για τον χαιρετισμό του.