Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τάσος Ζαφειράκης
για την αξία του
μαζικού αθλητισμού


 Ως υπεύθυνος του αθλητικού τομέα στο συνδυασμό "Συμμαχία Δημιουργίας''  θα ήθελα να ενημερώσω τους συνδημότες μας για μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τον μαζικό αθλητισμό και την υγεία των πολιτών.

Πίστευα και πιστεύω ακόμη ότι κάτι τέτοιο οργανωμένο λείπει από τους συμπολίτες μας για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τη νεολαία, η οποία ασφαλώς και δεν ευθύνεται για το μεγάλο ποσοστό αποχής της από τις αθλητικές δραστηριότητες.

Η μύηση των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία τους, καλλιεργεί τις πνευματικές τους δυνάμεις, συμβάλει στη διάπλαση της προσωπικότητας τους με απώτερο στόχο την αρμονική σωματική, πνευματική και συναισθητική ανάπτυξή τους!

Ο μαζικός αθλητισμός πρέπει να γίνει σκοπός και στον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό αξιοποιώντας έτσι καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο και ικανοποιώντας τις ανάγκες μας , καθώς βοηθά αρκετά στην ανάπτυξη και διατήρηση της φυσικής κατάστασης των αθλουμένων, ενδυναμώνει και θωρακίζει την υγεία, την ψυχολογία, ενώ μειώνει αρκετά το στρες και το άγχος μας!

Ο μαζικός αθλητισμός είναι ένα αθλητικό κίνημα της σύγχρονης ζωής που αναγνωρίζει το δικαίωμα για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, σωματικής διάπλασης, μόρφωσης, οικονομικής ισχύος και σωματικής ακεραιότητας.

Είναι παρότρυνση μας και προς τους ηλικιωμένους τους οποίους σέβομαι και αγαπώ πάρα πολύ, να αφήσουν την καθιστική ζωή και να αθλούνται στο μέτρο του δυνατού, διότι με αυτή την πρωτοβουλία προσθέτουν στον εαυτό τους ποιότητα και χρόνια ζωής!

Άλλωστε, η σωματική άσκηση δεν βοηθά μόνο στην πρόληψη και διατήρηση της υγείας αλλά χρησιμοποιείται και ως θεραπευτική αγωγή, όπως αρκετοί επιστήμονες επισημαίνουν.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι από τον Δεκέμβριο του 2010 και υπό την αιγίδα του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης υπήρχαν μεγάλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές όσο θα έπρεπε!

Ευκαιρίες, οι οποίες θα βελτίωναν τις συνθήκες υγείας των συνανθρώπων μας, τον αθλητισμό, τις υποδομές και το περιβάλλον.

Η υγεία, λοιπόν ως αγαθό είναι δικαίωμα όλων μας.

Διεκδικείστε το!

Ο Τ.Σ. είναι

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' 

Επαγγελματίας δημοσιογράφος

Μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου "Έλληνες Επίλεκτοι'' για ανθρωπιστικούς σκοπούς

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''