iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η ''πανστρατιά''
του δημάρχου
Βαγγέλη Μπουρνούς


''Πανστρατιά'' κατεβάζει στη ''μάχη'' των δημοτικών εκλογών ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς!
''Στρατηγοί'', ''υποστράτηγοι'', ''συνταγματάρχες''. λοχαγοί'', ''λοχίες'' και απλοί ''στρατιώτες'' βρίσκονται στα προεκλογικά χαρακώματα με στόχο το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στην πρώτη Κυριακή, ώστε και ο κ. Μπουρνούς να πάει στη δεύτερη Κυριακή με παράσταση νίκης, αλλά και να έχει εκλέξει ήδη έναν μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 
Βέβαια υπάρχουν και οι υπερ - αισιόδοξοι που υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός του κ. Μπουρνούς ''Σύγχρονη Πολιτεία'' θα εξασφαλίσει πάνω από το 50% από την πρώτη Κυριακή!
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά φαντάζει απίθανο. Στην πολιτική πάντως όλα μπορεί να συμβούν...
Ο κ. Μπουρνούς ''οργώνει'' κάθε γωνιά της Ραφήνας και του Πικερμίου σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο και ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες απορούν με την αστείρευτη ενεργειά του. Από νωρίς το πρωί στο γραφείο του στο δημαρχείο αρχίζει τον ''πόλεμο'' με τη ''Λερναία Ύδρα'' του δημοσίου με έγγραφα, υπογραφές, σφραγίδες, διατάξεις και νομοθεσία. Συσκέψεις, συζητήσεις με νέους υποψηφίους και ηλικιακά αλλά και για πρώτη φορά στον ''στίβο'' της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, αλλά πάνω απ όλα δουλειά για τα μεγάλα έργα που ''τρέχουν'' στην περιοχή. Ο ορίζοντας του 2023 δηλαδή το τέλος της επόμενης θητείας του που ευελπιστεί να έχει θα βρει τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου, πρότυπο για την Αττική όπως ο ίδιος επισημαίνει παντού.
Τα ''μέτωπα'' και προβλήματα πολλά και ανοικτά, όμως η εμπειρία και το σθένος του είναι τα μεγάλα ''όπλα'' του. 
Γνωρίζει ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εναντίον του, αλλά αυτό δεν τον τρομάζει όπως εκμυστηρεύεται αλλά τον πεισμώνει και του δίνει ''πόντους'' στην κοινωνία. 
Όσο για τα δυνατά ''χαρτιά'' του στο προεκλογικό ''πόκερ'' πολλά και θα αδικήσουμε σίγουρα κάποιους, πάντως όχι εσκεμμένα. Δεν μπορεί όμως να παραγνωρίσει κάποιος την εμβέλεια, το κύρος, την εργατικότητα, το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια (κατά περίπτωση για να είμαστε ακριβείς) ορισμένων νυν ή νέων υποψηφίων συμβούλων.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος στην ''πρώτη γραμμή''. Ένας λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος ήπιων τόνων αποτελεί ''πυλώνα'' για το νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Μάκης Βουδούρης. Οι αντιδήμαρχοι Σάββας Αραπικιλής, Παναγιώτης Καλφαντής και Δήμητρα Τσεβά. Και από νέους υποψηφίους η Μελίνα Κρόκου, ''κινητήριος μοχλός'' στο τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΠ και ο Σπύρος Πάντζας με εξαιρετικό έργο στην Περιφέρεια κυρίως στο σκέλος του αθλητισμού. Από τους παλιούς ο Παύλος Μπατάλης από τη Ραφήνα και η Παρασκευή Χρήστου και από το Πικέρμι Μύρων Τσαγκαράκης, Αριστείδης Μπουράνης και Τάσος Σταυρίδης.
Ώθηση στη ''μηχανή'' του κ. Μπουρνούς δίνει και η σύμπραξη με τη ''Συνεργασία Ενεργών Πολιτών'' και τον επικεφαλής τους Χρήστο Τσεμπέρη με γερό έρεισμα στην τοπική κοινωνία.
Η ερώτηση ''κλειδί'' που κάνουν όλοι κάθε ημέρα είναι ''τι ποσοστό θα πάρει ο κ. Μπουρνούς?" Οι εκτιμήσεις δείχνουν για ''βάση'', το ''ισόγειο'' που λέμε στην πολιτική το 40% και όσο πάει από εκεί και πέρα. Ήδη αυτό το 40% που δεν είναι αυθαίρετο, αποτελεί το ''εφαλτήριο'' για την εκτίναξη του νυν δημάρχου.
Του Βαγγέλη Μπουρνούς που ήδη έχει πει στην τελική ευθεία της προεκλογικής ''κούρσας'' με στόχο τη δεύτερη θητεία στη δημαρχιακή καρέκλα. Στην οποία βέβαια κάθεται σπάνια, γιατί τρέχει συνεχώς. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι αντιπαλοί του...
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''ανατολική ακτή''