iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η Βίκυ Σαντ
για την ελπίδα
της Ραφήνας


Η Ραφήνα έχει τα φόντα να γίνει στολίδι. Η θάλασσα, η φύση, το λιμάνι -και όχι μόνο- είναι τρομερά δώρα. Αυτό ως αρχική σκέψη με αφορμή τη συνάντηση με οικιστικό σύλλογο της περιοχής.

Αυτό δεν είναι μια τωρινή διαπίστωση μου αλλά κάτι που κατάλαβα αμέσως μόλις ήρθα εδώ, πριν από χρόνια. Έμενα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς πράσινο, με φασαρία, με καυσαέρια, με αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, με άτομα που τρέχουν να προλάβουν τα λεωφορεία, το μετρό, τη δουλειά τους... Μετακομίζω στην φύση, δίπλα στη θάλασσα, με θόρυβο μόνο από τα πουλιά και με το προνόμιο του να ξέρεις πως αν βγεις από την πόρτα σου θα βρεις σίγουρα έναν φίλο να πεις μια κουβέντα χωρίς να έχεις κανονίσει τίποτα. Το τελευταίο για πολλούς μοιάζει πολλές φορές βάσανο, μα πιστέψτε με η απρόσωπη όψη μιας μεγαλούπολης είναι μακροπρόθεσμα πιο "κουραστική". 

Δεν μ'αρέσει να χρυσώνω το χάπι. Και η Αθήνα και κάθε Αθήνα έχει τα καλά της και τις ομορφιές της. Είναι όμως άλλη η χάρη του να γυρνάς κάθε μεσημέρι σε ένα... "εξοχικό". Όλοι γκρινιάζουμε πολλές φορές και για την απόσταση, και για τις περιορισμένες επιλογές λόγω έκτασης. Την αγάπησα όμως την Ραφήνα και πεισμώνω να την δω να αναπτύσσεται. Πρέπει να πάρει την μορφή που της αξίζει και αυτό έχει ήδη προγραμματιστεί. 
Θα με ρωτήσετε τώρα πώς σχετίζονται όλα αυτά με την σημερινή συνάντηση με τον "οικισμό". Είδα σήμερα ανθρώπους που αγαπούν αυτό το μέρος και πιστεύω πως όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και ελπίδα. Όπως είχα δηλώσει, όταν αρχίζεις να ασχολείσαι με τα κοινά φθείρεσαι γιατί δεν είναι όλα... "ρόδινα". Έρχονται, όμως, τέτοιες μέρες, τέτοιοι άνθρωποι και τα αρνητικά συναισθήματα κατευνάζονται. Έρχεται η ελπίδα να μου επιβεβαιώσει την ορθότητα της απόφασής μου να συνεισφέρω στην Ραφήνα μας.
Θέλω να τονίσω όμως το εξής: Στόχος μου δεν είναι να συνεισφέρω ως μονάδα αλλά να γίνω κίνητρο για την γενιά μας. Εμείς είμαστε οι μελλοντικοί αποδέκτες των σημερινών πεπραγμένων -αυτά θα είναι η καθημερινότητά μας. Δεν θέλω να συνδράμω ως Βίκυ Σαντ αλλά ως η νέα γενιά, ως όλοι εμείς! Θέλω να μοιραζόμαστε ιδέες, προτάσεις, όνειρα. Ξέρω την αντίδραση που έχετε μέσα σας για πολλά πράγματα γιατί και εγώ αυτήν έχω. Αλλά μια αντίδραση μεμονωμένα δεν είναι εποικοδομητική. Μια αντίδραση, όμως, με αντιπρόταση και διάλογο, που θα πηγάζει από ένα όραμα μας είναι προσφορά στο κοινό καλό! 
Τα παραπάνω δεν είναι "σάλτσες" ή παραμύθια -ακούμε ήδη πολλά εν έτη 2019. Είναι οι σκέψεις μου, που τις μοιράζομαι ως τροφή για σκέψη και πρόκληση για το μέλλον μας.

Η Βίκυ Σαντ είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του Βαγγέλη Μπουρνούς