Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βασίλης Πιστικίδης
και οι ...
''κούφιες πιστολιές''


 

Ο "Κλεισθένης Ι" και η απλή αναλογική μάλλον έχουν μπερδέψει κάποιους στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Παρά το ότι στηρίζουν τις αλλαγές που φέρνει ο Ν. 45555/18, θεώρησαν ότι με κούφιες "πιστολιές" στον αέρα που ονόμασαν "ομοβροντία", θα χειραγωγήσουν τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να μην ψηφίζουν και να μην κρίνουν κατά συνείδηση. Αναφέρομαι στην απόφαση του ΔΣ να μην εγκρίνει την πρόταση του Δημάρχου για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην "επιτροπή για το χαρακτηρισμό κατοικημένων περιοχών". Το θέμα μπήκε ως εκτός ημερησίας χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένα σχετικό διαφωτιστικό έγγραφο για τις εργασίες της επιτροπής ή τον τρόπο λειτουργίας της. Προτείναμε λοιπόν αντί να μας εκπροσωπεί ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού να συμμετέχει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ως καταλληλότερος λόγω αντικειμένου. Δεν ειπώθηκε τίποτε για όσα αναφέρουν περί σύγχυσης αρμοδιοτήτων μεταξύ ΟΛΡ και Λιμενικού Σώματος, που εφεύραν κατόπιν εορτής, για να ενισχύσουν την σαθρή επιχειρηματολογία τους. Ειπώθηκε ότι στην επιτροπή θα συμμετέχει -μεταξύ άλλων- εκπρόσωπος και του ΟΛΡ οπότε θα ήταν καλό να μην συμμετέχει ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού που έχει εργασιακή σχέση με τον ΟΛΡ.

Ας θυμηθούμε τώρα ότι οι δηλώσεις του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη όταν υποστήριζε το σχετικό νομοσχέδιο του "Κλεισθένη Ι" ήταν: "Η καθιέρωση της απλής αναλογικής εμβαθύνει τη δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση, εξασφαλίζει με γνήσιο τρόπο την αντιπροσωπευτικότητα, αποτυπώνοντας τους προγραμματικούς συσχετισμούς και ταυτόχρονα διαπαιδαγωγεί στην κουλτούρα της σύνθεσης, της συνεργασίας και της συνευθύνης» (εφημερίδα Realnews, Ιούλιος 18).

Ποιά κουλτούρα σύνθεσης και συνεργασίας και συναίνεσης μπορεί να αναπτυχθεί στις αποφάσεις του ΔΣ, όταν για κάτι απλό, όπως ο ορισμός εκπροσώπου και η ορθή πρόταση για συμμετοχή του καθ' ύλη αρμόδιου αντιδημάρχου αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο; Βαδίζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου του 2019 με τα νέα δεδομένα που θέτει ο Ν. 4555, αλλά κάποιοι θέλουν να συμπεριφέρονται αλλά παλαιά, ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της αλήθειας και των ορθών προτάσεων. Ερμηνεύουν την συναίνεση και την συνεργασία μόνο αν λες το "ναι" σε αυτό που προτείνουν!

Με όλη την εκτίμηση που σας έχω αγαπητοί "ομοβροντούντες" φίλοι και αντιλαμβανόμενος την αγωνία κάθε υποψηφίου να πει κάτι ώστε να "ξεχωρίσει από το κοπάδι", σας λέω ότι δεν προκύπτει με αυτό τον τρόπο η σύνθεση. Μια κουλτούρα σύνθεσης που πρέπει να κατακτήσουμε στο νέο ΔΣ που θα προκύψει, ώστε αυτός ο Δήμος όχι μόνο να διοικηθεί σωστά αλλά και ενωτικά να διεκδικήσει όλα αυτά που θα εξασφαλίσουν την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ είναι υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''