Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση για debate
από τον Δημήτρη
Καρασταμάτη


Ο Δημήτρης Καρασταμάτης είναι ένας άνθρωπος με αποφασιστικότητα και άποψη.
Το έχει αποδείξει στην τοπική κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου όπου θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την πλούσια αρθρογραφία του στο ''Πρωτοσέλιδο'', αλλά και την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες. Ενωτικός και ήπιων τόνων, άνθρωπος με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, συμπορεύεται με τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' του Ανδρέα Βασιλόπουλου. Και μην ξεχνάμε, με εμπειρία αντιδημάρχου σε ευρωπαική πόλη που εγγυάται τη ματιά του στο μέλλον...
 
Μιλήσατε πρώτος από τον Δεκέμβριο του 2018 σε άρθρο σας για Δημοτική Αρχή ''εθνικής ενότητας''. Πώς το αντιλαμβάνεστε επειδή πλησιάζουν οι εκλογές?
Η θέση μου αυτή την οποία όπως σωστά παρατηρείτε έχω εκφράσει και δημοσιοποιήσει πριν από κάθε άλλο υποψήφιο, πιστεύω παρατηρώντας το προεκλογικό κλίμα, ότι γίνεται επιτακτική ανάγκη για όσους νιώθουν ότι θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο και να βάλουν τα θεμέλια αναδόμησης του Δήμου μας
Τι σας οδήγησε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Με οδήγησε η αγάπη μου για τον τόπο αυτό που μοιραζόμαστε όλοι και η σιγουριά μου ότι μπορώ να προσφέρω πολλά και ουσιαστικά βασιζόμενος στο μορφωτικό μου επίπεδο,τις Αρχές μου, την γνώση και εμπειρία μου και φυσικά την διάθεση και θέληση.

 
Θα ήθελα να μου πείτε τρία μεγάλα ονειρά σας για τον δήμο στα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την εμπειρία σας ως αντιδήμαρχος την περίοδο 1998-2013 της Γαλλικής πόλης Chatillon en Dunois- Chartres..
 

Χαίρομαι πολύ γι’αυτή την ερώτησή σας γιατι μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω στο πλατύ κοινό τι εννοώ όταν λέω γνώση και εμπειρία. Είχα την τύχη να θητεύσω δίπλα στον Δήμαρχο και Νομαρχιακό Σύμβουλο ClaudeTerouinard και είμαι υπερήφανος γι’αυτό! Είδα από το 1999 εως το 2013 ένα πτωχικό χωριό και αρκετά παρατημένο να εξελίσσεται σε μια μικρή αλλά πλούσια επαρχιακή πόλη χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του. Πως? Mε συγκροτημένες ομάδες σχεδιασμού, μεθοδικότητα και ενθουσιασμό. έτσι κατορθώσαμε να εγκριθούν όλες οι προτάσεις μας για επιχορηγήσεις καλύπτοντας κίνητρα νέων κατοίκων με φθηνές υπερσύγχρονες κατοικίες, σχολεία, θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή,αναπαλαίωση ιστορικών θησαυρών, αναμόρφωση της πόλης. Και φυσικά κάθε κομμάτι της καθημερινής ζωής των δημοτών πάντα βασιζόμενοι στην ομοψυχία ,αλληλοσεβασμό μεταξύ αξιών, αρχών, παραδόσεων των παλαιότερων κατοίκων και των νέων προτάσεων για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους! Με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Σημειωτέον ότι στις τελευταίες εκλογές με συνεργασία όλων ο Δήμαρχος επανεξελέγη με ποσοστό περίπου 80%! Τυχαία? Όχι βέβαια. Αυτό το επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης "διψώ" να εφαρμόσω στον τόπο μας με Δήμαρχο τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.

 
Επιλέξατε το ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Βασιλόπουλου, αν και είχατε προτάσεις και από άλλες παρατάξεις. Γιατί?

Είναι αλήθεια ότι είχα τιμητικές προτάσεις από όλους και τους ευχαριστώ και πιστεύω ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε γόνιμες συνεργασίες. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος όμως με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την αποφασιστικότητά του και τον απαράμιλλο τρόπο λειτουργίας του, Είναι ο μόνος που είναι πραγματικά έτοιμος να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που φθάνουν και να δημιουργήσει.Δεν είναι λόγια προεκλογικά είναι βαθιά μου πεποίθηση
 
Θεωρείτε πως οι πολίτες ψηφίζουν μετά από έρευνα βιογραφικών, στην τύχη ή για ρουσφέτια?
Λίγο απ’όλα πιστεύω. Νομίζω ότι η έρευνα βιογραφικού και προγραμμάτων θα έπρεπε να είναι το Νο 1, η τύχη αν συμβαδίζει με το ένστικτο, υπό προυποθέσεις, το ρουσφέτι που είναι η τεράστια πληγή που ταλανίζει το Έθνος μας είναι ντροπή! Είναι παντελής αδιαφορία για το σύνολο, το άκρως αντίθετο από τα πιστεύω μου!
 
Είναι μία μικρή ''βουλή'' το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο?

Βεβαίως, και πιο σημαντικό, γιατί εκπροσωπεί μια μικρή κοινωνία και οι απαιτήσεις προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής μικρής Βουλής όπως την αποκαλείτε, είναι αυξημένες και τα αποτελέσματα δεν και δεν πρέπει να κρύβονται!
 
Είστε από τους ανθρώπους που σχεδιάζουν ή ''τα αφήνουν στην τύχη"?


Ο σχεδιασμός είναι το απαραίτητο στοιχείο για δημιουργία ο οποίος σε συνδυασμό με τις απαράβατες Αρχές μου όπως με δίδαξε ο αείμνηστος πατέρας μου και η μητέρα μου, ευτυχώς εν ζωή,οδηγούν άφοβα τα βήματά μου σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.
Τύχη ναι αν και όπως ανέφερα προηγουμένως, συμβαδίζει με το ένστικτο εφόσον είναι δοκιμασμένο και κατά μεγάλο βαθμό αλάθητο.


Αν εκλεγείτε ποιά θα είναι η στάση σας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου?


Η στάση μου θα είναι τεκμηριωμένα πάντα κριτική και καλοπροαίρετη και στην υπηρεσία των Δημοτών.

Θέλετε να εκφράσετε κάποια ευχή?

Με την ευκαιρία της συνέντευξης στην έγκριτη εφημερίδα σας, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους σε δημόσιο debate ώστε οι Δημότες μας να έχουν πεντακάθαρη άποψη για κάθε έναν από εμάς. Είναι η κορύφωση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και πιστεύω ακράδαντα στην θετική ανταπόκριση από όλους, ώστε να αποδείξει ο καθένας την αφοσίωσή του στον τόπο με ουσία και υπευθυνότητα. Η Δύναμη Ανάπτυξης, ο κ. Βασιλόπουλος, οι υποψήφιοι μας και προσωπικά είμαστε και πρόθυμοι και έτοιμοι. Εσείς ?

Σας ευχαριστώ

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''