iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ο Χρήστος Τσεμπέρης
για το ''αντίο'' του
Κώστα Ξηντάρα


Η αποκλειστική είδηση της iselida.gr για την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου Ραφήνας Πικερμίου Κώστα Ξηντάρα από τη Συμμαχία Δημιουργίας στο τέλος της θητείας άνοιξε έναν ευρύ κύκλο συζΗτήσεων και διεργασιών πριν τις κάλπες του Μαίου.

Ο επικεφαλής της Συνεργασίας Ενεργών Πολιτών Χρήστος Τσεμπέρης τονίζει σε δηλωσή του.

Με τον κ. Ξηντάρα δεν βρεθήκαμε ποτέ πολιτικά ή παραταξιακά στην ίδια «πλευρά». Αυτό είναι αδιάφορο και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την εκτίμηση για τη συνολική του παρουσία, το ήθος και τη σεμνότητα που επέδειξε στην ενασχόλησή του με τα κοινά.

Άλλωστε οι ίδιοι οι συμπολίτες του το έχουν αναγνωρίσει αυτό εμφατικά, όχι μία, αλλά πολλές φορές. Δεν έχει ανάγκη άλλης μαρτυρίας.

Η απόφασή του να μην ασχοληθεί ενεργά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή ως προσωπική και πολιτική του επιλογή.

Είναι όμως αναντίρρητα απώλεια αυτοδιοικητικά, ιδιαίτερα για τους συμπολίτες του Πικερμίου, σε μια κρίσιμη καμπή για την πόλη και τους πολίτες. Η φωνή, η νηφαλιότητα, η εμπειρία και η παρουσία του χρειάζεται στο δημοτικό συμβούλιο, ασχέτως επιλογής «πλευράς».

Δεν μιλώ παραταξιακά, δεν χωρούν παραταξιακές λογικές παντού. Στον αγώνα για το αύριο της περιοχής μας δεν περισσεύει κανείς.