Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμαχία: Η απάντηση
στα συνθήματα μιά
ασφαλής πόλη


Τα εμετικά συνθήματα που βεβήλωσαν το χώρο του Λυκείου Μαραθώνα, αποτελούν τις τελευταίες 48 ώρες (και απόλυτα φυσιολογικά) μείζον θέμα συζήτησης στην τοπική μας κοινωνία τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός.
Η αποδοκιμασία κάθε αντίστοιχης ενέργειας – που προσβάλλει την έννοια της δημοκρατίας, αλλά και την ίδια την υπόσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας – είναι αυτονόητη, αλλά ουσιαστικά… κρύβει κάτω από το χαλάκι τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ως μέλη μιας κοινωνίας που οφείλει να προστατευτεί από τέτοιου είδους φαινόμενα. Όσοι διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, οφείλουμε να προχωράμε ένα βήμα πιο μπροστά από την αποδοκιμασία και τη δημόσια κατακραυγή που είναι επιβεβλημένη, αλλά δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που πηγάζει από δύο διαφορετικές πηγές: Η πρώτη αφορά τον τρόπο σκέψης ανθρώπων που θεωρούν ότι ακόμη και ο ιερός χώρος μιας σχολικής μονάδας αποτελεί προσωπικό τους ξέφραγο αμπέλι και δεν διστάζουν να τον μολύνουν με συνθήματα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Η δεύτερη αφορά την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης της κοινωνίας μας που επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να δρουν καλυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της ατιμωρησίας τους. Κι αυτό, ακριβώς, είναι το σκέλος που πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας: Να θωρακίσουμε και να αστυνομεύσουμε κάθε δημόσιο κτίριο, κάθε σχολική μονάδα, κάθε γειτονιά, έτσι ώστε άπαντες να γνωρίζουν ότι στον δικό μας Δήμο όσοι προσβάλλουν το σύνολο της κοινωνίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πράξης τους. Αυτή είναι η δέσμευση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ προς όλους τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα: Η ανοχύρωτη πόλη, θα δώσει τη θέση της σε έναν Δήμο όπου κάθε δημότης θα αισθάνεται ασφαλής και κάθε δημόσιο κτίριο θα προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο.