iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Άρθρο του υποψηφίου
ευρωβουλευτή της ΛΑΕ
Άρη Κωνσταντάκη


Άρθρο του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Λαικής Ενότητας Άρη Κωνσταντάκη

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν κάποιες φωνές που προσπαθούν να μας πείσουν πως η μετακίνηση τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοτελή κίνητρα ούτε συνδέεται με ανταλλάγματα αλλά σκοπό έχει να συμβάλλουν κι εκείνοι ώστε να μην έρθει η δεξιά.

Τη δεκαετία του ’80, το δίλημμα που υπήρχε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τη δεξιά και υπαρκτό ήταν και γειωμένο στην κοινωνία. Σήμερα όμως ένα τέτοιο δίλημμα έχει καμιά σημασία;

Να ξεκινήσουμε από κάποιες στοιχειώδεις παραδοχές. Ο πολιτικός προσδιορισμός ενός κόμματος στο φάσμα αριστερά –δεξιά δεν καθορίζεται με βάση τον ατομικό ή κομματικό αυτοπροσδιορισμό αλλά με βάση τις ιδεολογικές αρχές και την πολιτική πρακτική. Όταν μάλιστα το κόμμα αυτό έχει και κυβερνητικές ευθύνες, τότε η κυβερνητική πολιτική αποτελεί ορόσημο του πολιτικού προσδιορισμού.

Με αυτές τις παραδοχές, ένα κόμμα που ως κυβέρνηση στηρίζει ανερυθρίαστα και με κάθε μέσο το μεγάλο κεφάλαιο και συντρίβει τα λαϊκά στρώματα, ένα κόμμα που ταυτίζεται πλήρως με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε πιο παράλληλο πολιτικό σύμπαν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό ή έστω αντιδεξιό;;;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ως κυβέρνηση όχι μόνο ακολούθησε την πιο σκληρή αντιλαική και ταξική πολιτική αλλά ταυτόχρονα προσέφερε τις «καλές» του υπηρεσίες στην κατασυκοφάντηση και τον εξευτελισμό της έννοιας της αριστεράς.

Οπότε ας μην ανησυχούν οι δήθεν ανησυχούντες. Η δεξιά δεν πρόκειται να ξανάρθει. Η δεξιά είναι στην κυβέρνηση και μάλιστα δείχνει στον Λαό το πιο ανελέητο, αποκρουστικό και ταξικό πρόσωπο της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου απαράλαχτου ταξικού νομίσματος.

Είναι οι δύο όψεις της ίδια νεοφιλελεύθερης, φιλονατοικής και ευρωλιγούρικης δεξιάς.

Ο λαός οφείλει να δώσει σκληρή απάντηση και στους δύο στηρίζοντας τις δυνάμεις της αριστεράς. Τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στην ευρωβουλή.