Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύκλωμα ναρκωτικών
με οδηγίες
από τη φυλακή


Ένας 44χρονος αλλοδαπός που βρίσκεται στην φυλακή μαζί με έναν επίσης έγκλειστο 36χρονο ομοεθνή του, ήταν οι «εγκέφαλοι» ενός κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς στη Μυτιλήνη. 

Δυο από τα μέλη της, που διέπραταν και κλοπές, συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας στη Λέσβο και στο Κερατσίνι.

Πρόκειται για άλλους δύο αλλοδαπούς, έναν 36χρονο και μια 45χρονη, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί άλλος ένας συνεργός τους, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. Εδώ και τρεις μήνες, με την καθοδήγηση του 44χρονου «αρχηγού», προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τις μετέφεραν στη Λέσβο όπου τις διέθεταν προς πώληση με ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Στο πλαίσιο των ερευνών στη Μυτιλήνη με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και στο Κερατσίνι από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, στα σπίτια τους και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους δυο κιλών και 560 γραμμαρίων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα επαγγελματικά οικοδομικά εργαλεία τα οποία ήταν η λεία κλοπής που διέπραξε την περασμένη Τετάρτη 36χρονος συλληφθείς στην αποθήκη του σπιτιού ενός 65χρονου στην περιοχή της Γέρας στη Λέσβο, απ’ όπου άρπαξε οικοδομικά εργαλεία αξίας 6.000 ευρώ. 

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπή κατά περίπτωση. Σε βάρος άλλων έξι ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.