iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η εθελοντική
αιμοδοσία στην
Παντοβασίλισσα


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση δεκάδων παλαιών και νέων εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνα, η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του καθηγητή και υποψήφιου δήμαρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου και της ομάδας μας, σε συνεργασία με τον πατέρα Δημήτριο και την Τράπεζα Αίματος “Δημήτρης Βλων”, τονίζει σε Δελτίο Τύπου η Δύναμη Ανάπτυξης.

Η διοργάνωση αυτή συνεχίζει μια σειρά δράσεων αιμοδοσίας, που ξεκίνησαν στις αρχές του 2018 και συνεχίζονται επιτυχώς με την πολύτιμη στήριξη εθελοντών, συλλόγων και φορέων της Ραφήνας και του Πικερμίου. Σκοπός μας, η κάλυψη τυχόν αναγκών της τοπικής κοινωνίας σε αίμα αλλά και η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σημαντικότητα της πράξης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η χώρα μας δυστυχώς έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών παγκοσμίως σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ αντίθετα, η ανάγκη για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω του ποσοστού τροχαίων και μεσογειακής αναιμίας. Για εμάς, η διοργάνωση τέτοιων δράσεων προσφοράς και αγάπης είναι επιτακτική ανάγκη, αφού μέσω αυτών έχουμε τη δυνατότητα να βοηθούμε την τοπική κοινωνία σε περίπτωση ανάγκης σε αίμα, αλλά και να συμβάλλουμε στη γενική αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας και έσπευσαν με την παρουσία και την προσφορά τους, να συμβάλλουν στη σημαντική αυτή δράση. Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και η ομάδα μας, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, να προσφέρει στην τοπική κοινωνία με όλα τα μέσα που διαθέτει, αλλά και να προάγει το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.