Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογείται στον
ανακριτή ο
Αλέξανδρος Λυκουρέζος


Το κατώφλι του ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου περνάει σήμερα ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη χθες βάση εντάλματος, ως ύποπτος φυγής.

O γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Σήμερα ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί και ο έτερος δικηγόρος για τον οποίο ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του. Πρόκειται για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος επίσης διώκεται για τα ίδια αδικήματα, δηλαδή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης. Οι δυο συλληφθέντες δικηγόροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Αλ. Λυκουρέζος μαζί με τον Θ. Παναγόπουλο, ήταν δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αρ. Φλώρος