iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Η ομιλία του
Β. Μπουρνούς στο
εκλογικό του κέντρο


Η ομιλία του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Καλησπέρα και ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου που παρευρεθήκατε στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, της δημοτικής μας παράταξης ΣΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η σκέψη μας, η προτεραιότητα μας είναι οι πολίτες να συμμετέχουν στο δήμο, γιατί η συμμετοχή σας είναι η πραγματική μας δύναμη στο τρόπο που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε με τα έργα που έχουν αργήσει.

Τα έργα υποδομής στον τόπο μας έχουν αργήσει και ερχόμαστε σαν δημοτική αρχή σήμερα  να δημιουργήσουμε ολες εκείνες τις υποδομες που κάποιοι μας τις στέρησαν 50 χρόνια τώρα.

Δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα, αλλάζουμε την πόλη μας. Αν κοιτάξετε γύρω σας, σήμερα φτιάχνεται το γήπεδο το κεντρικό, φτάχνεται το γήπεδο στην Αρίωνος, ανοίγει ως χώρος πολιτισμού κέντρο τέχνης και πολιτισμού το παλιό κτίριο του ΟΤΕ που το πήραμε, έχουμε δρομολογήσει, αν πάτε στο Πλατύ χωράφι, έχουν ξεκινήσει από την ΕΥΔΑΠ να περιφράξουνε το χώρο για το ΚΕΛ που θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2022, μια υποδομή που άργησε έπρεπε να την είχαν πριν από 15 χρόνια, σχεδιάζουμε τους οδικούς άξονες να έρθει ο Προαστιακός, έχει έρθει η δημοτική συγκοινωνία  η μάλλον επαναλειτουργήσαμε την δημοτική συγκοινωνία, και φέραμε την αστική συγκοινωνία στη δημοτική κοινότητα Ραφήνας και από την 1/1/2020, και το ΚΤΕΛ θα παρέχει συγκοινωνιακό έργο για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, άρα θα στοιχοποιηθεί με το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών.

Έχουμε δημιουρήσει πρότυπες υποδομές στα σχολεία, έχουμε τριπλασιάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε κάνει καθημερινό έργο χωρίς να ξεχνάμε και την καθημερινότητα του πολίτη.

Με τόλμη και αποφασιστικότητα κάνουμε αυτό που λέει και η ταμπέλα κάνουμε το όραμά μας για την πόλη με πράξεις πραγματικότητα, μέσα από συμμετοχή, συνεργασία, συνδιαμόρφωση των απόψεων, μέσα από εσάς τους ίδιους που σας καλούμε να συμπαραταχθείτε, όχι σε ένα παραταξιακό ψυφοδέλτιο, σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που έχει συνενώσεις.

Πέρα και έξω από κόμματα, ανθρώπους που έχουν πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά τις αφήσαν απ’ έξω για να μπούνε μέσα σε μια παράταξη, για να δημιουργήσουμε στον τόπο μας μια πραγματικά σύγχρονη πολιτεία. Είναι πιο επίκαιρος ο λογότυπος της Δημοτικής Παράταξης, σήμερα παρά ποτέ.

Δεν θέλω να σας κρατήσω πάρα πολύ, γιατί το τελετουργικό κράτησε αρκετή ώρα μέσα, από σήμερα αρχίζει μια μικρή περίοδος, που θα πάει σε μια ημερομηνία ορόσημο, η 26 Μαϊου είναι μια ημέρα που θα αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε να είμαστε η δημοτική αρχή, η οποία θα υλοποιήσει αυτό που έχουμε σχεδιάσει και έχουμε δρομολογήσει, όλα αυτά τα έργα που τα περιέγραψα σε 30 δευτερόλεπτα, και έχω αφήσει έξω και έχω αδικήσει, πάρα πολλά απ’ αυτά που θα τα δείτε στο πρόγραμμα, τα είπα στον απολογισμό πριν από ένα μήνα περίπου, θέλουμε όμως μαζί, όλοι μαζί να κάνουμε αυτά τα πράγματα πραξη.

Δεν είναι ότι δεν μπορούμε μόνοι μας, σημασία έχει να συναποφασίσουμε ποιό είναι το μέλλον του τόπου που θέλουμε. Έχουμε ένα όραμα, ελάτε να το κάνουμε το όραμα όχι μόνο πραγματικότητα, να το βελτιώσουμε. Να βάλουμε σ’ αυτόν τον τόπο αυτά τα οποία λείπουνε για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Θέλω να ξέρετε και κάτι άλλο, όλα τα παιδιά τα οποία δηλώσει, ότι η συμμετοχή τους  στις εκλογές της 26 Μαϊου, πραγματικά δίνουνε αγώνα ψυχής, αγώνα ψυχής για να φτιάξουμε το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά μας είναι προτεραιότητα, πρέπει να τους κληρονομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον απ’ αυτό που μας δώσανε, θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη που να την χαιρόμαστε, μια πόλη που να μην είναι τόπος διέλευσης δύο εκατομμυρίων ανθρώπων και πάρκιγκ ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων, να είναι ένας τόπος αναψυχής, ένας τόπος που την δεκαετία του 60 και του 50 ήταν ονομαστός για τις παραλίες του, ήταν ονομαστός για τις ταβέρνες του, ήταν ονομαστός ως χώρος να χαλαρώσουν οι άνθρωποι, να περάσουν όμορφα, σήμερα αυτό ανήκει στο παρελθόν όμως οι υποδομές που δημιουργούμε δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε μια σύγχρονη πόλη.

Είμαστε ένας ψηφιακό δήμος, δεν το έχει πει κανένας, υπάρχει ένα μπαλόνι στην ελληνική κοινωνία που λέγεται δήμο Τρικαίων που τον δείχνουνε ότι είναι μπροστά στην ψηφιακή εποχή. Λοιπόν δεν είναι έτσι, ο δήμος Ραφήνας είναι πάνω από το Δήμο Τρικαίων στην διαδικασία των open data, είμαστε ένα δήμος που οποιοσδήποτε μπορεί να δει ψηφιακά τι κάνουμε, μπορεί να δει τον προϋπολογισμό, τους ισολογισμούς, όλη την λειτουργία του δήμου από το δημαλόγιο μέχρι την πολεοδομία, είμαστε ένας δήμος που οι πολίτες μέσα από τα κινητά τους μπορεί να τους παρέχουνε υπηρεσίες να  κάνουν τις αιτήσεις να παίρνουν τις απαντήσεις.

Είμαστε ένας δήμος που έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες για την πολιτική προστασία, έχουμε ψηφιακές πλατφόρμες για τα αδέσποτα ζώα, γιατί και τα αδέσποτα ζώα είναι πολιτισμός, ο πολιτισμός που δείχνουμε εμείς απέναντι σε κάποιους που δεν διοικούν αυτό τον πλανήτη, αυτά τα αδέσποτα που βλέπετε να αφήνουμε εμείς στο δρόμο και δημιουργούν προβλήματα, επομένως το πρόβλημα δεν είναι τα ζώα, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Δημιουργούμε καινούργιες υποδομές, αγοράσαμε χώρο για το κοιμητήριο, που κάποιοι δεν λύνανε το κοινωνικό πρόβλημα, για το πως θα οδηγήσουμε στην τελευταία κατοικία τους ανθρώπους μας, αγοράζουμε χώρο για να κάνουμε το λύκειο Πικερμίου, αγοράζουμε χώρο στη διασταύρωση, όχι θα αγοράσουμε, είναι διαδικασία που έχει ξεκινήσει, το κοιμητήριο μπορεί να τελείωσε η άλλη είναι σε διαδικασία υλοποίησης για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, έχουμε επενδύσει υποδομές, εκσυγρονίσαμε το μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου, αγοράσαμε σκούπα, μας δώρησαν φορτηγά με αρπάγη, έχουμε αγοράσει οχήματα, στο τελευταίο συμβούλιο χθες περάσαμε το να αγοράσουμε δύο απορριματοφόρα και ένα φορτηγό που να τραβάει τα κοντέινερ, συνεχώς επενδύουμε, επενδύουμε για μας και τα παιδιά μας .

Σας καλώ σ’ αυτόν τον αγώνα της 26 Μαίου, να μας εμπιστευθείτε, αυτό ζητάμε από εσάς να μας εμπιστευθείτε για ολοκληρώσουμε αυτό το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ πολύ, κλείνω και σας θέλω μαζί μέχρι την 26η αλλά και μετά την 26η για τα επόμενα 4 χρόνια. Να είστε καλά ευχαριστούμε για την αγάπη σας, εκ μέρους όλης της Δημοτικής παράταξης