iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

''Βουλιάζει'' το λιμάνι
της Ραφήνας
για το Πάσχα


Σε θέση μάχης βρίσκονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εν όψει της τουριστικής περιόδου, οι οποίες θα κάνουν πρόβα τζενεράλε στη διάρκεια του δεκαπενθημέρου των εορτών του Πάσχα.

Οι Κυκλάδες είναι «το Μήλο της Έριδος» και για χάρη τους θα κονταροχτυπηθούν όμιλοι και ανεξάρτητες εταιρείες, μια που αυτές αποτελούν διεθνή τουριστικό πόλο έλξης, με πλοία να αποπλέουν από Πειραιά, Ραφήνα και Ηράκλειο Κρήτης, όπου οι τουρίστες καταφτάνουν από το εξωτερικό με πτήσεις τσάρτερ.

Μια πρώτη εικόνα από τις κρατήσεις που έχουν γίνει για το Πάσχα περιγράφει ότι στα δρομολόγια για Κυκλάδες από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης έως και τη Μεγάλη Παρασκευή οι πληρότητες σε αρκετά πλοία φτάνουν το 100%, ενώ για άλλους προορισμούς αγγίζουν το 60% με 70%.

Για την επιστροφή οι ταξιδιώτες απλώνονται μέσα στην εβδομάδα και σε αυτό βοηθάει η αργία της Πρωτομαγιάς που πέφτει Τετάρτη του Πάσχα και όσο να 'ναι θα αποσυμφορήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θα παρατείνουν τις εορταστικές διακοπές τους.

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης το Πάσχα θα φτάσει το 10% σε σύγκριση με το 2018. «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και σε αυτό βοηθάει η αργία-απεργία της Πρωτομαγιάς», επισήμανε στο «newmoney» στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας, τονίζοντας ότι «η μεγαλύτερη αύξηση θα σημειωθεί βάσει των κρατήσεων που έχουμε στα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού».

Οσον αφορά στη μεγάλη εικόνα για την κίνηση της ελληνικής ακτοπλοΐας, η μάχη θα δοθεί στο Κεντρικό Αιγαίο, μια που στο Ιόνιο υπάρχει μόνο μία εταιρεία. Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξησή της τους καλοκαιρινούς μήνες κατά 6%-7% σε σύγκριση με το 2018. Από την 1η Νοεμβρίου 2018 έως την 31η Οκτωβρίου 2019 εκτιμάται ότι θα έχουν πραγματοποιήσει δρομολόγια συνολικά 255 πλοία όλων των τύπων.