Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοκαίρι με 30
βαθμούς από
το Μεγάλο Σάββατο


Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνει η σκόνη πάνω από μεγάλα τμήματα της Ελλάδας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Η σκόνη θα μείνει για άλλες 3-4 ημέρες, μέχρι την Κυριακή του Πάσχα» είπε ο κ. Καλλιάνος τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με «αυξημένη θολούρα» θα αντιμετωπίσουν τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Όσον αφορά την περίοδο μέχρι την Κυριακή ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «θα υπάρχει συννεφιά μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή με ασθενείς βροχές στη δυτική Ελλάδα. Όπου βρέχει θα είναι εξασθενημένα και σε τοπικό επιπεδο».

«Παράλληλα οι νοτιάδες 6-7 μποφόρ και αυτό είναι το αίτιο της μεγαφοράς σκόνης» εξήγησε ο κ. Καλλιάνος.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. «Από σήμερα θα αρχίσει να τραβάει την ανηφόρα η θερμοκρασία και θα φτάσει μέχρι τους 26, τοπικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη την Κυριακή του Πάσχα».

«Αν δεν είχαμε σκόνη θα είχαμε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες» παρατήρησε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όσον αφορά το σούβλισμα του οβελία ο μετεωρολόγος είπε ότι «με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Κυριακή θα βρέξει μόνο στη Θράκη. Θα ψήσουμε τον οβελία με μεγάλα τμήματα ηλιοφάνειας».