Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταυτοποίηση στο όπλο
που πυροβολήθηκε
η 8χρονη


Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της 8χρονης Αλεξίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από συντονισμένη προσπάθεια. 

Αξιοποιώντας τη βαλλιστική έκθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου, που κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου και δύο κυνηγετικά όπλα

Η υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή του Πάσχα, όταν η 8χρονη Αλεξία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, με συγγενείς και φίλους και έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Οι αστυνομικοί, αυτές τις ημέρες, έκαναν πλήθος προσαγωγών και εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες. Ως αποτέλεσμα προέκυψε η ταυτοποίηση και σύλληψη του 54χρονου, που φέρεται ως δράστης. 

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.