Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του
Σπύρου Λιβαθινού με
τους γονείς ΑΜΕΑ


Η δημιουργία ενός Δήμου που θα σέβεται όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του και θα παρέχει σύγχρονες υποδομές σε Άτομα με Αναπηρία,αποτελεί αυτόνομο και ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι του αναπτυξιακού σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα.

Με πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα και επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σπύρου Λιβαθινού, ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία  της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.) προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του νυν προέδρου της Ομοσπονδίας, Ιωάννη Μοσχολιού, του πρώην προέδρου και Γενικού Γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννη Λυμβαίου και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ., Κυριακής Ιωάννου, συζητήθηκαν μέτρα και δράσεις  που μπορούν και πρέπει να αναληφθούν και να υλοποιηθούν από τον Δήμο Μαραθώνος για τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους και βέβαια για την υλοποίηση των κρατικών κατασκηνωτικών προγραμμάτων.

Στα πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός γόνιμος και απόλυτα χρήσιμος διάλογος. Ο Σπύρος Λιβαθινός άκουσε και κατέγραψε με πολύ μεγάλη προσοχή τις θέσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και παρουσίασε τις σαφείς και δομημένες προτάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ειδικά για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ που υλοποιείται  κατ’ έτος στην Δ’ παιδική εξοχή του Δήμου μας, πέραν ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την βελτίωση και αναβάθμιση των κατασκηνώσεων που θα υλοποιηθεί από την δημοτική αρχή την επόμενη των εκλογών, ο κ. Λιβαθινός δεσμεύθηκε ότι  εντός του επόμενου διαστήματος θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. και τις υπηρεσίες του Δήμου να καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί το τόσο σπουδαίο πρόγραμμα για τα ΑμεΑ και για τον Δήμο μας, που τα τελευταία χρόνια οι χειρισμοί της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου έθεσαν σε κίνδυνο  πλήττοντας την αξιοπιστία και φήμη του Δήμου Μαραθώνος.