Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το υπέροχο παρκάκι
στο Μπλε
Λιμανάκι (εικόνες)


Μόνο οι κάτοικοι της περιοχής - και ίσως όχι όλοι - γνωρίζουν το υπέροχο παρκάκι στο Μπλε Λιμανάκι της Ραφήνας.

Παγκάκια, δέντρα, ωραία θέα και πρωτίστως ησυχία συνθέτουν την εικόνα στο αλσύλλιο που περικλείεται από τις οδούς Δεληγιάννη, Προύσσης και Ψαθά. Να καθίσεις να ξεκουραστείς, να βγάλεις βόλτα το σκυλάκι σου (πάντα όμως εφοδιασμένος με το γάντι και το σακουλάκι), να ρεμβάσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Σίγουρα από τα πιο όμορφα άγνωστα μέρη της Ραφήνας! Το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr κατέγραψε μόνο μία - ευτυχώς όπως αποδείχθηκε - πρόσκαιρη παραμέληση του πάρκου το οποίο ''πνίγεται'' από τα χόρτα και τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων. 

Επικοινωνήσαμε για το πρώτο σκέλος - τα χόρτα - με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πρασίνου Αντώνη Παλπατζή, ο οποίος ευγενέστατα μας απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα που απέδωσε στις πολλές βροχές και είναι πρώτη προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες ο καθαρισμός του χώρου. Ο κ. Παλπατζής μας διαβεβαίωσε ότι θα στείλει τα συνεργεία της υπηρεσίας να ξεχορταριάσουν ώστε ο χώρος να είναι πάλι προσβάσιμος στους πολίτες. Η άμεση υπόσχεση παρέμβασης του αντιδημάρχου μας ικανοποίησε και δεν μπορούμε παρά μόνο να την επικροτήσουμε.

Ελπίζουμε στο ίδιο πλαίσιο ευπρέπειας του χώρου να αδειάσουν και οι μικροί κάδοι σκουπιδιών πέριξ του πάρκου.