iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Ο Σπύρος Βώσσος
μαζί με τον
Γιώργο Χριστόπουλο


Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στον συνδυασμό της Δημοτικής Αλλαγής τον διακεκριμένο επιστήμονα Σπύρο Βώσσο σημειώνει η Δημοτική Αλλαγή του υποψηφίου δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου

Και προσθέτει. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία ο οποίος δηλώνει έτοιμος να συνεισφέρει στην επόμενη ημέρα για την πλήρη αναμόρφωση του δήμου μας.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό: Ονομάζομαι Σπυρίδων Βώσσος και εξασκώ το λειτούργημα του ψυχολόγου, του επαγγελματία ψυχικής υγείας ο όποιος προσπαθεί να συνεργαστεί με όσους του ζητάνε τη βοήθειά του έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις, που απορρέουν από προσωπικές αρνητικές πεποιθήσεις, προκλητικές συμπεριφορές, κοινωνικές δυσκολίες και κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Το βασικό μου πτυχίο είναι στην Ψυχολογία ενώ με το μεταπτυχιακό μου εξειδικεύτηκα στην κλινική Νευροεπιστήμη και Ανοσοολογία. Επίσης, έχω αποφοιτήσει από ένα ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ επί του παρόντος παρακολουθώ ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για άτομα που βρίσκονται στην διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή του Αυτιστικού φάσματος.
Τους δύο Πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών τους απέκτησα στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας όπου διέμενα 9 χρόνια. Εκεί είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε μία ομάδα εντατικής υποστήριξης για άτομα με ειδικές ανάγκες ψυχικής υγείας από το Εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS). Αυτή η ομάδα είχε την ευθύνη της 24ωρης υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες χαμηλής και μέσης λειτουργικότητας τα οποία διέμεναν σε δομές φιλοξενίας όπως σε προστατευμένα διαμερίσματα, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και ξενώνες, μια ομάδα που βρίσκεται στο στάδιο ίδρυσης στην χώρα μας. 
Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι, αν και αρκετοί άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά, εν τούτοις, ελάχιστοι προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Έτσι λοιπόν, θεώρησα καθήκον μου να ενταχθώ στην τοπική ομάδα των εθελοντών της πολιτικής προστασίας του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου στο οποίο κατοικώ από το 1994 και εντεύθεν, και να θέσω εαυτόν στη διάθεση δράσεων, όπως της πυρασφάλειας τους καλοκαιρινούς μήνες και της προσφοράς εθελοντικής εργασίας με άμεση συνάφεια με τις σπουδές μου σε ένα εκκλησιαστικό καθίδρυμα της περιοχής μας.
Δυστυχώς όμως με την καταστροφική φωτιά το προηγούμενο καλοκαίρι στην περιοχή μας φάνηκαν οι τοπικές αρχές ελλιπείς, με αποτέλεσμα ο κόσμος μαζί με περιουσίες τους και ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας να γίνουν έρμαιο της ανικανότητας και της έλλειψης συντονισμού.
Έτσι λοιπόν, οι λόγοι που με έκαναν να αποδεχτώ την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου κυρίου Γεωργίου Χριστόπουλου είναι η αποδεδειγμένη προσφορά μου στην τοπική κοινωνία, αλλά και η θέλησή μου να συμβάλλω στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τόσο των οικογενειών όσο και των ατόμων με ειδικές ανάγκες ψυχικής υγείας οι οποίοι δεν έχουν τις υποδομές που υπάρχουν σε άλλους δήμους.