Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσος Ζαφειράκης:
Μην πιστεύετε τους
ψεύτες πολιτικούς


Για δεύτερη φορά στην εκλογική διαδικασία του δήμου Ραφήνας Πικερμίου ο Τάσος Ζαφειράκης δοκιμάζει τις δυνάμεις του.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος σε θέματα αθλητισμού συμπορεύεται ξανά με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' και τον Δαμιανό Φαφούτη.
 

Δεύτερες εκλογές υποψήφιος με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας''. Το 2014 με τον κ. Αδαμόπουλο επικεφαλής, φέτος με τον κ. Φαφούτη. Φιλοδοξία, ανάγκη για προσφορά ή πείσμα?

Φιλοδοξία για προσωπικό όφελος σαφώς και δεν υπάρχει.

Ανάγκη όμως για προσφορά , όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, ναι υπάρχει.

Άλλωστε, δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις τα κακώς κείμενα γύρω σου και να σε αφήνουν αδιάφορο.

Δεν μπορείς να λες ότι δεν βαριέσαι για το ένα ή το άλλο που επηρεάζουν την καθημερινά και την ποιότητα ζωή σου.

Πιστεύω ότι μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική μου πορεία, έχω αποδείξει εάν μπορώ να φανώ χρήσιμος και απέναντι στους συνδημότες μου.

Σε ότι αφορά το τρίτο σκέλος της ερώτησης σας, δηλαδή εάν με διακρίνει κάποιο πείσμα, απαντώ:

Αλλοίμονο, εάν ως άνθρωποι δεν μας διέκρινε και αυτό το συναίσθημα, σε ότι κι αν κάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Διαφορετικά, θα είχαμε αποτύχει σε όλα. Προσωπικά, πιστεύω πως όλες οι προσπάθειες στη ζωή θα πρέπει να διέπονται και από πείσμα.

Κι εδώ νιώθω την ανάγκη να αναφέρω μια φράση του επί πέντε φορές παγκοσμίου πρωταθλητή, ολυμπιονίκη στην ιστιοσανίδα και εξαίρετου ανθρώπου, Νίκου Κακλαμανάκη σε παλιότερη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει.

«Ο μόνος αγώνας που χάνουμε, είναι αυτός που δεν δίνουμε» είχε πει με νόημα και αυτό θα πρέπει να είναι οδηγός για κάθε νέο άνθρωπο, για κάθε πρωτοβουλία που παίρνουμε, όταν θέλουμε να στεφτεί με επιτυχία.

Τι σας εμπνέει στον Δαμιανό Φαφούτη?

Είναι ένας νέος σε ηλικία και ιδέες άνθρωπος.

Είναι άφθαρτος, παρά το γεγονός ότι ασχολείται με τα κοινά επί 17 συναπτά έτη, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως αντιδήμαρχος και βλέπω ότι μαζί με τους ικανότατους ανθρώπους που υπάρχουν δίπλα του, θα καταφέρει να δώσει άλλον αέρα και προοπτική στο τόπο μας που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

 

Ο τομέας σας ο αθλητισμός. Τι προσδοκάτε να προσφέρετε στην περιοχή αν εκλεγείτε?

Πράγματι, αυτός είναι ο δικός μου τομέας και εάν εκλεγώ ο μεγάλος μας στόχος, εκτός των άλλων, θα είναι η δημιουργία ενός προγράμματος με στόχο τον μαζικό αθλητισμό για όλες τις ηλικίες. Είναι θέμα υγείας και σε αυτή την πρωτοβουλία στοχεύουμε να εντάξουμε και την 3η ηλικία την οποία προσωπικά σέβομαι πάρα πολύ.

-ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ, λοιπόνότι θα ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ η υλοποίηση του αθλητικού κέντρου «Αρίωνος», για το οποίο έχει πραγματοποιηθεί η μελέτη, τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια. Άλλωστε, το κόστος για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου (1.2000,000 ευρώ), είναι δεσμευμένα και περιμένουν!

-Έχουμε ως στόχο να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις για αθλητικούς χώρους και στους απομακρυσμένους οικισμούς του δήμου.

-Θα προβούμε σε εξορθολογισμό της διαχείρισης των αθλητικών χώρων με ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στους δημότες.

-Θα προχωρήσουμε επίσης στη δίκαιη επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων, αναλόγως της προσφοράς τους στον αθλητισμό, ακαδημίες κ.τ.λ.

-Και τέλος ανάπτυξη του καλοκαιρινού Αθλητισμού, όπως Μπιτς Βόλεϊ, Μπιτς Σόκερ κ.τ.λ.

 

Πώς μπορεί να γίνει καλύτερος αυτός ο δήμος για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων?

Εάν οι δημότες απομονώσουν την επικοινωνιακή πολιτική του οποιονδήποτε υποψηφίου και βάλουν στο κάδρο την δυναμική και την αποφασιστικότητα του ικανότερου που μπορεί να αναδείξει και να υλοποιήσει κάθε αλλαγή που θα πάει τον τόπο μπροστά, τότε ναι θα έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Δεν μπορεί και δεν είναι ανεκτό πλέον από τους δημότες να ακούνε προεκλογικά τον εκάστοτε υποψήφιο δήμαρχο να υπόσχεται διάφορα σημαντικά έργα και όταν εκλεγεί να ξεχνά τις υποσχέσεις του και να τα θυμάται ξανά στην επομένη προεκλογική περίοδο!

Το «ΘΑ» κάνω αυτό ή «ΘΑ» κάνω το άλλο δικαιολογείται μόνο από αυτούς που δεν έχουν βρεθεί στο παρελθόν στην εξουσία και όχι από αυτούς που έχουν ασκήσει εξουσία και στη πράξη δεν τα κατάφεραν!

Βεβαίως, τα ίδια ισχύουν και για κάθε νέο υποψήφιο που θα υποσχεθεί πράγματα και δεν θα τα υλοποιήσει μετά την εκλογή του.

Τι ονειρεύεστε για την περιοχή την επόμενη δεκαετία?

Είναι μια πόλη που αξίζει πολλά και της τα έχουν στερήσει μέχρι σήμερα!

Ένα πάντως πολύ αρνητικό γεγονός είναι και η «κοιμώμενη» ντόπια εμπορική αγορά. Θα πρέπει εδώ να γίνουν πολλά προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και να μην αναγκάζονται να «μεταναστεύουν» προς άλλους όμορους ή μακρινότερους δήμους.

Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη που ακόμη είναι αναποφάσιστος?

Με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές, οι συνδημότες μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους από κάθε συνδυασμό, έτσι ώστε στο τέλος να βγούνε οι ίδιοι κερδισμένοι.

Σε περίπτωση όμως που προτιμήσουν κάποιους επειδή τυγχάνει να είναι φίλοι η συγγενείς του ενός ή του άλλου, τότε ας μη γελιόμαστε θα δούμε τα ίδια που ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος πρέπει να είναι μια θέση ουσίας και προσφοράς?

Εάν ο οποιοσδήποτε το δει διαφορετικά και όχι ως προσφορά, καλό θα είναι να μείνει μακριά από την ενασχόληση του με τα κοινά. Είναι σαν να ζητά κάποιος αμοιβή για την φροντίδα και καθαριότητα του σπιτιού του!

Σας ευχαριστούμε

Κι εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Ο Τάσος Ζαφειράκης, έχει δυο κόρες και ζει μόνιμα στη Ραφήνα.

Είναι πτυχιούχος επικοινωνίας και ΜΜΕ, πτυχιούχος Σκηνοθεσίας και απόφοιτος Μάρκετινγκ, Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων.

Εργάζεται ως παρουσιαστής στην Ελληνική τηλεόραση, ως συντάκτης και αρθρογράφος σε εκδοτικό όμιλο, ενώ είναι σύμβουλος και εκτελεστικός διευθυντής στο τμήμα Μάρκετινγκ και διαφήμισης μεγάλης αθλητικής εταιρείας, με αλυσίδα καταστημάτων.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούςALTERChannelEXTRAChannel ως παρουσιαστής και διευθυντής αθλητικού τμήματος.

Στο ΚΑΝΑΛΙ 5 ως εμπορικός διευθυντής. Στο ΝEW Channel, στοTEMPO Channel και στο CHANNEL 9.

Στις εφημερίδες SPORTDAYSPORTTIME, ΤΟ ΒΕΤΟ. Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΠΟΡ FM, ΛΑΜΨΗ FM, ενώ ήταν ανταποκριτής και στο ραδιόφωνο της ομογένειας στην Αμερική.