iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Δουβίτσας
για το
μέλλον...


Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Δήμος μας, Ραφήνας Πικερμίου, βρίσκεται στο εφαλτήριο ενός μεγάλου άλματος στο μέλλον και οι πόλεις μας μπορούν να γίνουν σημαντικός πόλος ανάπτυξης για την χώρα.

Ο τόπος μας συγκεντρώνει κοινωνική δύναμη, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, ιστορία και άριστη γεωγραφική τοποθεσία. Κάτω λοιπόν από οποιεσδήποτε οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, πιστεύω ότι το μέλλον μας θα είναι λαμπρό και τελικά θα βρεθούμε εκεί που μας αξίζει: να γίνουν οι πόλεις μας από τις πιο αξιόλογες στην Ελλάδα, αλλά και με Ευρωπαϊκή προοπτική. Πόλεις που ν΄αξίζει κανείς να ζει.

Στο πρώτο μισό της σημερινής θητείας, βάλαμε τα θεμέλια για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Οραματιζόμαστε λοιπόν μία περιοχή με δυνατή ταυτότητα, βελτιώνοντας την εικόνα και την φήμη της ώστε να μπορεί να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες, νέους κατοίκους, περισσότερο τουρισμό, επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Γι αυτά απαιτούνται ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής, που στα πρώτα 2,5 χρόνια αυτής της Δημαρχιακής θητείας πολλά από αυτά έχουν δρομολογηθεί, όπως για παράδειγμα αποχέτευση, δημοτική συγκοινωνία με στόχο τη σύνδεση με τον προαστιακό, αναβαθμισμένο επίπεδο ποιότητας ζωής για τους δημότες . Να γίνουν η Ραφήνα και το Πικέρμι 'έξυπνες πόλεις' με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους ζωής των πολιτών.

Αυτό απαιτεί από την αυριανή δημοτική αρχή να έχει σχέδιο και κυρίως τους κατάλληλους ανθρώπους να το υλοποιήσουν, ώστε τα επόμενα χρόνια να μας εκτινάξουν στο μέλλον.

Να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν τις δεξιότητες να ασκήσουν αναπτυξιακή πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση με προγραμματικό λόγο και πλάνο και κυρίως με έμφαση εκείνων των στοιχείων που λέγεται «ήθος στη διοίκηση» και «σεβασμός στον πολίτη»

Στην Νέα Αρχή, δημιουργούμε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, με πολυφωνία καλό συντονισμό και λειτουργία με στόχο η δημοτική μας ομάδα να ομογενοποιηθεί ώστε ο πλούτος των απόψεων μας να είναι και η προωθητική μας δύναμη. Θα είναι κομβικό για κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη μας που με αίσθημα ευθύνης, θα κρίνει, θα συγκρίνει και τελικά θα αποφασίσει ο ίδιος για τη συνέχιση αυτού του οράματος.

Οι καιροί άλλαξαν ήδη και οι πολίτες ζητούν συναίνεση για άμεσο αποτέλεσμα, λιγότερη πολιτική και ισότιμη συνεργασία για πραγματική συνεννόηση.

Προσωπικά έμαθα από την οικογένεια μου, να είμαι χρήσιμος αλλά και κοινωνικά υπεύθυνος και με αυτό το σκεπτικό, οι γνώσεις μου όσο και η εμπειρία μου θα είναι στην διάθεση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Νέα Αρχή''

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''