Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βασιλική Σαντ
δηλώνει παρούσα για
τις οικιστικές πυκνώσεις


Εμπεριστατωμένη ήταν η ενημέρωση των προεδρείων των συλλόγων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Περιβολάκια Ραφήνας από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς σχετικά με την Στρατηγική που ακολουθεί ο Δήμος για την οριστική διευθέτηση των προβλημάτων της περιοχής μετά τον ορισμό ως αντισυνταγματικής της διάταξης περί «Οικιστικών Πυκνώσεων» από το ΣτΕ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου Αγίας Μαγδαληνής στην Λ. Τζων Κέννεντυ. Αναπτύχθηκε η δράση που θα ακολουθηθεί εφεξής και τα στοιχεία που έχει πλέον στην διάθεσή του ο Δήμος κατόπιν συλλογικής δουλειάς των προεδρείων και προσωπικής εργασίας από τον τον Δήμαρχο ο οποίος μετά από παρέμβαση στο Δασαρχείο Πεντέλης και την Δ/νση Δασών Ανατολικής Αττικής κατάφερε να συγκεντρώσει αντίγραφα 400 περίπου αδειών λυομένων (Άδειες που εμπίπτουν στην παρ. 41 του άρθρου 29 του Ν4280/14 ΦΕΚ159Α’) που αφορούν κτίσματα της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης, η πρόοδος των εργασιών καθαρισμού της βιομάζας (χόρτα και ξερά κλαδιά) που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται για την περιοχή, η βελτίωση των οδών διαφυγής σε περίπτωση εκκένωσης λόγω πυρκαγιάς ενώ προγραμματίστηκε εντός της ερχόμενης εβδομάδας να γίνει σύσκεψη των προεδρείων των συλλόγων με την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την προβολή των σεναρίων πυρόσβεσης και πιθανής εκκένωσης που έχουν ετοιμαστεί από την τελευταία. Τα Περιβολάκια είναι ένας από τους μεγαλύτερους και άρτια ρυμοτομημένους οικισμούς που βρίσκεται στο Δήμο μας προσφέροντας στους δημότες υψηλή ποιότητα ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' Βασιλική Σαντ δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr

"Ως κάτοικος της Αγίας Μαγδαληνής, ούσα ενεργά μέλος στην εθελοντική ομάδα μελετών, δίπλα στον πατέρα μου, Πέτρου Σαντ Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό Ε.Μ.Π, έχω βιώσει το θέμα των δασικών περιοχών –όπως η δική μας- πολύ έντονα. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί χρόνια περιοχές σε όλη την Ελλάδα και που οι εκάστοτε κυβερνήσεις (…) αμελούν. Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να δοθεί οριστική λύση είναι η ύπαρξη σχεδιασμού με όπλο την εξειδικευμένη γνώση και τη μαζική πίεση προς το κράτος. Είμαι ευγνώμων και περήφανη που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς διότι έδειξε ότι είναι παρών ΚΑΙ σε αυτό το μείζον ζήτημα με πράξεις. Δηλώνω, με τη σειρά μου, παρούσα και έτοιμη να συμβάλω στο έργο που έχει αρχίσει η νυν Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχω αποκτήσει, την συνεχή ενημέρωση και μελέτη αλλά και το γνωστικό υπόβαθρο που μου προσφέρει η σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. όπου φοιτώ. Μαζί με τους συλλόγους θα αγωνιστούμε για να αποκτήσουν οι οικισμοί τον χαρακτήρα που δικαιούνται".