Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Νικολόπουλος:
Η ανάπτυξη η
μόνη μας επιλογή


 

Θέλουμε μια σύγχρονη πόλη γιατί μας αξίζει!Δεν είναι απλά ένα μότο αλλά η ανάγκη μας! Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου είναι ένας τόπος με ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουμε.

Στόχος μας οι ιδιαιτερότητες να γίνουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα .Το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία.

Η χώρα, τα τελευταία χρονιά έχει συμπαρασυρθεί σε ένα κυκεώνα εξελίξεων μέσα στον οποίο η Ελλάδα αναγκάστηκε να αλλάξει. Εν μέσω διαρθρωτικών αλλαγών και μιας στενής δημοσιονομικής τροχιάς με ένα από τα κύρια συστατικά της, τις περικοπές των δημοσίων δαπανών. Αυτόματα και η τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκε σε κρίσιμο σημείο με πολλούς δήμους να βρίσκονται με άδεια ταμεία. Δεν ήταν όμως το ίδιο για όλους.Αυτοί που μπόρεσαν και στάθηκαν στα πόδια τους την ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως του ΕΣΠΑ 2014-2020.Δεν είναι όμως μια ευκαιρία που μπορεί να αδράξει καθείς καθώς χρειάζεται προετοιμασία, τεχνικές γνώσεις, ολοκληρωμένη δουλειά από τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε κάθε πρόταση-μελέτη από την πλευρά του δήμου να είναι σαφής και ακέραιη

Ο δήμος μας ήταν από αυτούς που φρόντισε και προετοιμάστηκε και έτσι μπόρεσε και απορρόφησε κονδύλια από το ΕΣΠΑ ενώ συμμετέχει και σε ερευνητικά προγράμματα όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Life-Diana στο οποίο συμμετέχει ο δήμος μας μαζί με τη Motor Oil HELLAS, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλους φορείς και επιχειρήσεις.

Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να στοχεύσουμε ακόμη περισσότερο Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να λαμβάνουμε τόσο Ευρωπαϊκά προγράμματα όσο και ερευνητικά , ώστε να μη αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για τον δήμο μας.

Η πρόβλεψη ,η προετοιμασία,η σκληρή δουλειά είναι το τρίπτυχο για την επιτυχία, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια.Το κυριότερο όμως είναι το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί με την κατάλληλη γνώση και την σωστή κατάρτιση να μην στερήσουμε από την περιοχή μας , ούτε ένα Ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια ,τα οποία θα συνδράμουν στη περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Η επιλογή είναι όλων μας γιατί μας αξίζει!

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο