Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση του
Βαγγέλη Μπουρνούς
σε δημοσίευμα


Η προεκλογική περίοδος δυστυχώς προσφέρεται και χρησιμοποιείται από πολλούς, για δημιουργία αναληθών καταστάσεων και περιγραφών τονίζεται σε Δελτίο Τύπου του δήμου Ραφήνας Πικερμίου που υπογράφει ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς.

Στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων που "δραστηριοποιούνται" στοχευμένα, ανήκει προφανώς και η η κα Αλεξίου, όπου όλως τυχαίως δημοσιεύει στο συγκεκριμένο χρόνο, μια ανακριβέστατη επιστολή στο διαδικτυακό μέσο rpn.gr, όπου πάλι όλως τυχαίως και κατά σύμπτωση δυο βασικοί αρθρογράφοι του, συμμετέχουν στον συνδυασμό του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος αναζητά την ψήφο των πολιτών για να επαναλάβει την επιτυχημένη θητεία της περιόδου 2011-2014 που οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά.

Ως δήμαρχος του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δηλώνω ξεκάθαρα ότι:

1. Στα Ειδικά Σχολεία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που εξυπηρετούν σχεδόν το σύνολο της Ανατολικής Αττικής έχουν δαπανηθεί την περίοδο 2014-2019, δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αναβαθμιστούν τα πεπαλαιωμένα κτίρια της δεκαετίας του 1970 και να γίνουν λειτουργικά.

2. Η διαχείριση των χρημάτων που δαπανήθηκαν, έγινε με χρηστό και αποδοτικό τρόπο, ενώ για την αναβάθμιση και δημιουργία νέων υποδομών στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως "προπέτασμα καπνού" η υπάρξει παιδιών με ιδιαιτερότητες, όπως χρησιμοποιούσαν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν.

3. Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με φορεία, επιχειρήσεις και ιδρύματα-συμπεριλαμβανομένης και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής- βρήκαν τις βέλτιστες λύσεις, με κοινή συναίνεση, για την αξιοποίηση χορηγιών.

4.Ο δήμος εξασφάλισε από την εταιρεία ΕΛΠΕ ΑΕ χορηγία ύψους 830.000 ευρώ για τα Ειδικά Σχολεία και μόνο και ή ανάδοχος εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΩΣ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του έργου , ώστε να παραδοθεί ολοκληρωμένο στην έναρξη του νέου σχολικού έτους.

5. Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν σήμερα, σε τμήμα των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που έχουν κριθεί κατάλληλα από αρμόδιες επιτροπές , στις οποίες δεν συμμετέχει ο δήμος καθ'οποιονδήποτε τρόπο.

Έχει εξαιρεθεί της λειτουργίας ένα μικρό τμήμα του κτριακού συγκροτήματος του Ειδικού Δημοτικού, το οποίο έχει πλήρως απομονωθεί σε συνεννόηση με την διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και την Α' βάθμια εκπαίδευση.