iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκε η καταβολή
και των τελευταίων
επιδομάτων πυροπαθών


Όπως είχε προγραμματιστεί οι αρμόδιοι φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, εξέδωσαν σχετική απόφασης πρόσθετης χρηματοδότησης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την καταβολή των επιδομάτων άμεσης ζωτικής ανάγκης και αποζημίωσης οικοσκευής, που εκρεμμούσε η καταβολή του στους δικαιούχους σημειώνεται σε Δελτίο Τύπου του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Ο αρχικός προγραμματισμός του Δήμου για την καταβολή τους έως τις 15 Μαΐου 2019 πρέπει να αναπρογραμματιστεί διότι, με σχετική απόφαση με το Ν. 4607/24-04-19 (ΦΕΚ 46Α) που κοινοποιήθηκε στο Δήμο τέλη Απριλίου, επανήλθε ο θεσμός προληπτικού ελέγχου του Επιτρόπου για τις δαπάνες και τις καταβολές χρημάτων από τους ΟΤΑ.

Για την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών ελεγκτικών αυτών διαδικασιών, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο χρόνος καταβολής και ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι αυτός θα είναι εφικτός κατά την τελευταία εβδομάδα του μηνός Μαΐου.

Επίσης ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 - σε σχετική πρόσκληση η οποία θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες - έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα και θα ληφθεί απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ώστε να εγγραφεί το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσό χρηματοδότησης των επιδομάτων για τους πυρόπληκτους