Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νέα Αρχή στηρίζει
την Ανεξάρτητη
Ενωτική Κίνηση


Δελτίο Τύπου από τη Νέα Αρχή και τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη.

Με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» στην τοπική αυτοδιοίκηση θεσμοθετείται πέρα από το αναλογικό εκλογικό σύστημα και μία βασική διαφοροποίηση από τον παλαιότερο εκλογικό νόμο, δηλαδή θα υπάρχουν δύο κάλπες για τον Δήμο. Στη μια θα εκλέγεται ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και στην άλλη κάλπη θα εκλέγεται το Κοινοτικό Συμβούλιο. Με την εισαγωγή της διπλής ψηφοφορίας (δεύτερη κάλπη) για την εκλογή Κοινοτικού Συμβουλίου δόθηκε δυνατότητα σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά να συγκροτήσουν Κοινοτικούς Συνδυασμούς ανεξάρτητους από τους υποψηφίους δημάρχους και τις παρατάξεις τους.

Αυτή τη δυνατότητα του νέου νόμου αξιοποιήθηκε με τη δημιουργία μιας νέας κίνησης – παράταξης για το Συμβούλιο της Κοινότητας Ραφήνας, αυτή είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ στελεχωμένη από άξια και ικανά νέα πρόσωπα στα αυτοδιοικητική πράγματα της Ραφήνας.

Στόχος τους είναι μια δυναμική παρέμβαση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα της πόλης που αφορούν τη ζωή μας.

Σκοπός τους είναι να ακουστούν οι αγωνίες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί νέων και μεγαλύτερων, έξω από τα όρια των κομματικών ή παραταξιακών περιχαρακώσεων, με μόνο κριτήριο τη διάθεση προσφοράς στην πόλη και τις ανάγκες των κατοίκων της.

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ πιστεύει στην ανεξάρτητη και πραγματικά ακομμάτιστη φωνή της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ και την στηρίζει στην συμμετοχή της στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου!

Καλή Επιτυχία!