Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ''τσάκισε'' στο
''παρά πέντε''
η συμφωνία των δύο Ίντριγκα


Από τη Μεγάλη Τρίτη 24 Απριλίου η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr είχε "δει τον καπνό από τη φωτιά" στη Ραφήνα.

Σε ρεπορτάζ της στήλης "ίντριγκα" προιδεάζαμε για το σενάριο κάποιας συμφωνίας που συζητούσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ραφήνας Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και Δαμιανός Φαφούτης. Αφορούσε ενδεχόμενη προεκλογική σύμπραξη - συνεργασία, άγνωστο σε ποιό "μοντέλο" και πάντως όχι στο πλαίσιο των κυρίων Μπουρνούς και Πιστικίδη το 2014 με το "μισό μισό" στη δημαρχιακή καρέκλα. Και αυτό γιατί ο κ. Φαφούτης τότε κατήγγειλε με παρρησία αυτό το "μοντέλο", συνεπώς πώς θα ήταν δυνατόν να προκρίνει κάτι παρόμοιο?

Από την άλλη πλευρά ο τέως δήμαρχος δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί να είναι "κάτω" από τον κ. Φαφούτη, ο οποίος τον είχε "αδειάσει" τον Μάρτιο του 2014 προσχωρώντας στη "Συμμαχία Δημιουργίας" του Θανάση Αδαμόπουλου. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φαφούτης είχε τότε"ηγετικό" ρόλο στη "Νέα Αρχή" του κ. Πιστικίδη.

Στην αρχή είπαν "περασμένα ξεχασμένα" και οι δύο υπό τις "ευλογίες" του Γιώργου Χριστόπουλου ο οποίος βρισκόταν στις μυστικές συσκέψεις περισσότερο ως παρατηρητής με καταλυτικό ρόλο ενισχύσεων στη δεύτερη Κυριακή, παρά ως συμμετέχων στις διεργασίες. 

Τελικά όχι τόσο οι εγωισμοί, όσο το πολιτικό συμφέρον ''βιτρίνας'' του καθενός, οδήγησαν στο "ναυάγιο" της επίσημης προεκλογικής σύμπραξης ως συνδυασμοί, αλλά "γεννήθηκε" η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ραφήνας" ως αντίπαλο "δέος" στους "Πολίτες της Ραφήνας" από τον Σπύρο Μαυρολέοντα. Την Κίνηση για το τοπικό συμβούλιο στηρίζουν και οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης (Χριστόπουλος, Πιστικίδης, Βασιλόπουλος και Φαφούτης). Έτσι και δεν ''τα έσπασαν" και δημιούργησαν στο τοπικό συμβούλιο ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό "μέτωπο".

Έτσι όποιος κι αν εκλεγεί δεύτερος για να πάει στη μονομαχία με τον Βαγγέλη Μπουρνούς στις 2 Ιουνίου θα έχει τη στήριξη των υπολοίπων με όποιους ψηφοφόρους "ελέγχουν". Το μεγάλο ερώτημα είναι στο έτος 2019 υπάρχουν πολίτες που θα ακολουθήσουν τις "διαταγές" του αρχηγού? Και αν ναι πόσοι είναι? Αυτή η εκλογική "εξίσωση" έχει προφανή απάντηση. Αλλά ας αφήσουμε την κάλπη να μιλήσει...