iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Δουλεύουμε με αξιοκρατία
και διαφάνεια


Η ομιλία του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου και εκ νέου υποψηφίου και επικεφαλής της Σύγχρονης Πολιτείας Βαγγέλη Μπουρνούς στην παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

Φίλες και φίλοι,

Ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από την καρδιά μου που, για μία ακόμη φορά, ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Ανταπόκριση που επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης που μας συνδέουν.

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες να συμμετέχουν στο δήμο. Γιατί η συμμετοχή σας είναι η πραγματική μας δύναμη. Με τη δική σας στήριξη καταφέραμε πολλά και να βάλαμε τις βάσεις για ακόμα περισσότερα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση από την παρουσία σας εδώ.

 

Σήμερα, όμως, η μέρα δεν είναι δική μου. Σήμερα η μέρα ανήκει στους συνεργάτες μου. Στους ανθρώπους που όλοι μαζί απαρτίζουμε το συνδυασμό μας, τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Σήμερα η μέρα ανήκει σε όλους αυτούς, που άφησαν στην άκρη τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γίνει το όραμά μας για την πόλη πραγματικότητα. Με πράξεις. Μέσα από συμμετοχή και συνεργασία. Για να γίνει ο τόπος μας μια πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Ξεκινήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύαμε ότι κάτι καλό μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας, για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Άνθρωποι που είχαμε ιδέες, όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά. Η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη. Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που χρόνιζαν. Δεν το βάλαμε όμως ποτέ κάτω. Αποδείξαμε ότι και έργο παράξαμε και στις δυσκολίες δεν κάναμε πίσω. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή. Δεν ρίξαμε τις ευθύνες αλλού.

 

Στα πέντε αυτά χρόνια της θητείας μας προσπαθήσαμε να μην κάνουμε λάθη. Τις περισσότερες φορές τα καταφέραμε, δημιουργήσαμε αποδεδειγμένα θετικό πρόσημο και γι' αυτό σπρώξαμε το δήμο μας μπροστά. Οι επιτυχίες νίκησαν τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις.

Οδηγός μας ήταν, είναι και θα είναι να έχουμε πάντα αποτελέσματα χειροπιαστά.

Αποτελέσματα στην πράξη. Αποτελέσματα που θα ωφελούν τους συμπολίτες μας.

Από τα μικρά – που στη δική μας θεώρηση πραγμάτων δεν είναι καθόλου μικρά – τα ζητήματα της καθημερινότητας, μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από αυτά που συνθέτουν το όραμά μας για το δήμο που ονειρευόμαστε

Αποχέτευση

Αντιπλημμυρική θωράκιση (Μεγάλο Ρεμα , Βαλανάρης, Δασαμάρι κα)

Νέοι οδικοί άξονες,

Προαστιακός

Ανάπλαση πληγέντων περιοχών

Ειδικός Χωρικός Σχεδιασμός

Ολοκλήρωση οδοφωτισμού Led και ακολούθως ανάπτυξη τεχνολογιών smart city ( Εξυπνη πόλη)

Ανακύκλωση

Ψηφιακός δήμος



Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα να επιλύσουμε συσσωρευμένα ζητήματα χρόνων.



Λίγα λόγια, λοιπόν και πολλή δουλειά. Με αποτελέσματα. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω ότι έχουμε δημιουργήσει πρότυπες υποδομές στα σχολεία και έχουμε τριπλασιάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δημιουργήσαμε Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ. Ενεργοποιήσαμε ξανά τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, ενώ με παρέμβασή μας επεκτάθηκε η αστική συγκοινωνία στη δημοτική κοινότητα Ραφήνας. Κάναμε το Δήμο μας πρωτοπόρο στην ψηφιακή εποχή και έχουμε βραβευθεί γι’ αυτό.



Εκσυγχρονίζουμε συνεχώς το μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε την απόδοση τεσσάρων σημείων του παράκτιου μετώπου (Μαρίκες, πάρκο Καραμανλή, παραλία Κόκκινο Λιμανάκι, Άγιος Νικόλας), που καθιστούν τη Ραφήνα πραγματικά παράλια πόλη.

 

Όλα αυτά δεν είναι προθέσεις. Δεν είναι σχέδια και μακέτες. Είναι έργα ολοκληρωμένα. Έργα παραδομένα ή δρομολογημένα. Μια ζωντανή πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει, κάνοντας μια απλή βόλτα στην πόλη μας. Έργα με υψηλές προδιαγραφές και ποιότητα.

 

Το όραμα που μοιραστήκαμε μαζί, πέντε χρόνια πριν, είχε έναν ορίζοντα 8ετίας. Για να ολοκληρωθούν έργα που δίνουν βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας εδώ και χρόνια, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

 

Απόδειξη του πραγματικού έργου αποτελεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδρομή για την υλοποίηση του ΚΕΛ, με προηγμένη τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και με επαναχρησιμοποίηση των εκροών για άρδευση βρώσιμων φυτών.

Μια υποδομή που άργησε 15 χρόνια.

 

Σχεδιάζουμε τους οδικούς άξονες. Το Μάρτιο υπογράψαμε με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προγραμματική σύμβαση για το Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου ύψους 14,8 εκ. ευρώ, προκειμένου να γίνει το οδικό έργο στις πυρόπληκτες περιοχές.



Δρομολογούμε λύσεις για την πόλη μας, το δεύτερο επιβατηγό λιμάνι της χώρας, για να μην φορτώνονται οι πολίτες της Ραφήνας το βάρος των 600.000 οχημάτων των ταξιδιωτών που παραμένουν σταθμευμένα στην πόλη μας.



Ορατή επιδίωξή μας αποτελεί πλέον το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου και φιλοδοξούμε ότι σε δυο χρόνια από τώρα και συγκεκριμένα το 2021 θα έχει ολοκληρωθεί.



Και ακόμα περισσότερα.



Φίλες και φίλοι,



Για όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε πολλοί και δουλέψαμε σκληρά. Με σχέδιο και πρόγραμμα. Με διαφάνεια και αξιοκρατία. Στην πορεία κάποιοι-λίγοι- έμειναν πίσω.

Κάποιοι – και είναι πολύ περισσότεροι – ήρθαν στην ομάδα μας.

Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να κάνουμε την ομάδα μας ακόμα πιο δυνατή, να πάμε τη Ραφήνα και το Πικέρμι μπροστά. Άνθρωποι πολύτιμοι. Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την αυτοδιοίκηση. Γιατί πολύ απλά κανείς μέχρι σήμερα δεν τους είχε πείσει ότι αξίζει τον κόπο.

 

Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από ανθρώπους με κοινό όραμα, ανθρώπους που έχει διακριθεί ο καθένας στον τομέα του. Άτομα που διακρίνονται για την εντιμότητά τους, το ήθος τους και την ικανότητά τους. Που δραστηριοποιούνται εδώ κοινωνικά, επαγγελματικά, μα που, πάνω απ’ όλα, αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν. Με αυτούς τους ανθρώπους θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Η ομάδα μας είναι πιο δυνατή από ποτέ, ενωμένη και παρούσα. Πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν κοιτάζουμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αλλά μόνο μπροστά. Για τη Ραφήνα και το Πικέρμι.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Πριν καλέσω κοντά μου τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, θα ήθελα να σας πω την προσωπική μου άποψη για το νέο εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί σε αυτές τις εκλογές.

Ένα σύστημα, που δεν αποκλείεται, στην αρχή του, να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία αρκετών δήμων. Το σύστημα της απλής αναλογικής που θα εφαρμοστεί πρώτα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς αποδείξαμε ότι πιστεύουμε στις συνεργασίες.

Πιστεύουμε στις συνεργασίες χωρίς να μας υποχρεώνει κανένας νόμος. Δεν ανησυχούμε λοιπόν γι’ αυτό. Ανησυχούμε για τους ανθρώπους που εγκλωβίζονται στην άρνηση και τη στείρα αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και πιστεύω στην εκλογή μιας δημοτικής αρχής με ισχυρή πλειοψηφία.



Φίλες και φίλοι,

Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε να είμαστε η δημοτική αρχή, η οποία θα υλοποιήσει ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα έργων και υποδομών. Έργων μικρών και μεγάλων, έργων σε κάθε γειτονιά. Θέλουμε, όμως, όλοι μαζί να τα κάνουμε πράξη. Γιατί σημασία έχει μαζί να αποφασίζουμε ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε για τον τόπο μας. Τον τόπο που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

 

Σας καλώ σ’ αυτόν τον αγώνα της 26ης Μαΐου να μας εμπιστευθείτε. Να μας εμπιστευθείτε για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Για να κάνουμε τον τόπο μας έμπνευση για τους νέους, μια πόλη ανάπτυξης και ευημερίας, μία πόλη σύγχρονη, μια πόλη καινοτομίας.

 

Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω έναν προς έναν τους ανθρώπους του συνδυασμού μας. Ένα μείγμα από αυτοδιοικητικούς με εμπειρία, αλλά και νέους με φρέσκες ιδέες και πολλή όρεξη για δουλειά.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Σας θέλουμε όλους εδώ. Δεν περισσεύει κανείς. Εσείς είστε η δύναμή μας.

 

Ζητάμε ξανά την εμπιστοσύνη σας.

 

Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να συνεχίσουμε το έργο που μαζί οραματιστήκαμε και μαζί σχεδιάσαμε.

 

Να πάμε την πόλη μας μπροστά!

 

Καλό αγώνα σε όλους.