iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται νέα
κακοκαιρία με χαλάζι
και καταιγίδες


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το πρόσκαιρο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως και την Τετάρτη- Πέμπτη, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, το βράδυ της Κυριακής, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ πρόσκαιρα οι άνεμοι θα είναι ισχυροί.

Αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το κύμα κακοκαιρίας
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις εξής περιοχές:

Την Κυριακή (12/5), από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα (13/5) τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος και η δυτική Στερεά.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13/5) οι προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης, η δυτική Πελοπόννησος και γρήγορα η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

Την Τρίτη (14/5) κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα βόρεια), η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του διημέρου Τετάρτης- Πέμπτης (15-16/5), με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σημειώνει η ΕΜΥ.