iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Συνελήφθησαν
''πειρατές'' σε
εξετάσεις οδήγησης


Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο άνδρες 40 ετών, προσπάθησαν με ένα αυτοσχέδιο σύστημα επικοινωνίας, να μεταδώσουν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των θεμάτων των θεωρητικών εξετάσεων για άδεια οδήγησης.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 40χρονο αλλοδαπό, για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στο πλαίσιο ελέγχου υπόπτων οχημάτων, κοντά στη Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο ημεδαπού μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να προσπαθεί να μεταδώσει τις απαντήσεις.

Ο εξεταζόμενος αλλοδαπός, είχε στη μπλούζα του ειδική καλωδίωση, με κεραία, κάμερα και ειδική «ψείρα» που είχε τοποθετημένη στο αυτί του.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα μικρές μπαταρίες, πέντε ακουστικά «ψείρες», ένα laptop, μία κεραία ενισχυτή σήματος, ένας φορητός ασύρματος επικοινωνίας, μία ειδική τσιμπίδα, ένας ανεμιστήρας για laptop, οκτώ κινητά τηλέφωνα, έξι δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών και δύο κάλυκες.

Στην κατοχή του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 888,5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, θα απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα σε βάρος του 40χρονου ημεδαπού συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το έχει πράξει αυτό ξανά και με άλλους εξεταζόμενους.

Επαγγελματίες του χώρου των σχολών οδήγησης επισήμαναν στην iselida.gr ''δυστυχώς υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ''πειρατών'' που αμαυρώνουν το επάγγελμα ζώντας παρασιτικά με τέτοιες παράνομες μεθόδους με το αζημίωτο. Ευτυχώς η πλειονότητα των συναδέλφων λειτουργεί με βάση τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και τους κανόνες του νόμου''.