iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ανησυχία μετά την
πυρπόληση του ΙΧ
της Μ. Καραμήτρου


Ομόθυμη είναι η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα στου Παπάγου, από ομάδα κουκουλοφόρων που πυρπόλησε  το αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας του Open, Μίνας Καραμήτρου. 

Την επίθεση, την οποία η αστυνομία εντάσσει στον κύκλο των επιθέσεων «αλληλέγγυων» προς τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, καταδίκασαν τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και τα κόμματα με ανακοινώσεις τους. 

Η Μίνα Καραμήτρου, με μακρά πορεία στο αστυνομικό ρεπορτάζ - το υπηρετεί με συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 από το Mega στο οποίο παρέμεινε μέχρι την τελευταία μέρα που εξέπεμπε το κανάλι, έχει πολλές φορές στο παρελθόν στοχοποιηθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αναφορές σε σάιτ αντίστοιχου περιεχομένου. 

Σήμερα, τα ξημερώματα, λίγο μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής, ομάδα κουκουλοφόρων έφτασε 
έξω από το σπίτι της αστυνομικής συντάκτριας και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η Μίνα Καραμήτρου περιέγραψε τι συνέβη: «Μια δυνατή έκρηξη, είδαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας το αυτοκίνητό μου να καίγεται και όλοι προσπάθησαν να τη σβήσουν για να μην επεκταθεί και έχουμε χειρότερα. Οι πυροτεχνουργοί μού είπαν ότι έγινε με περιέλουση εύφλεκτου υλικού στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και κάτω από αυτό για να μην σβήνει η φωτιά».
Η ίδια συμπλήρωσε ότι «είναι θλιβερό να πιστεύουν κάποιοι ότι εν έτει 2019 οι δημοσιογράφοι με τη βία θα ράψουν τα στόματά τους και θα λειτουργούν και θα λένε ό,τι αρέσει σε εκείνους»

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι συγκεκριμένες ενέργειες συνδέονται με τις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από αντιεξουσιαστές, λόγω της αρνητικής απάντησης στο αίτημα για άδεια του πολυισοβίτη της 17Ν, Δ. Κουφοντίνα.