Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προβλέψεις του
Μύρωνα Τσαγκαράκη
για τα ποσοστά


Μια συνέντευξη με τον Μύρωνα Τσαγκαράκη λίγα 24ωρα πριν τις δημοτικές κάλπες σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Υποψήφιος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' του Βαγγέλη Μπουρνούς στην ενότητα Πικερμίου ο κ. Τσαγκαράκης πάντα έχει ''γωνίες'' στον λόγο και στις απόψεις του. Είναι από τους αυτοδιοικητικούς που ''δεν μασάει τα λόγια του'' και το αποδεικνύει και αυτή τη φορά.
 
Συμμετέχετε ξανά σε εκλογική αναμέτρηση. Το απλό ερώτημα είναι γιατί?
 Ο Δήμος μας είχε προβληματικές σχέσεις με την κεντρική εξουσία τα τελευταία 25 χρόνια. Άλλο να είσαι διεκδικητικός και άλλο να έχεις έναν ιδιότυπο απομονωτισμό. Προαστιακός -ΚΕΛ-Αττική Οδός -Παράλιο μέτωπο είναι παρεμβάσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν από την Πολιτεία με αρωγό τον Δήμο. Σε πιό προσωπικό επίπεδο, στις περιοχές του Ορεινού Πικερμίου πλην ελαχίστων έργων συντήρησης δεν είχε γίνει τίποτα επί 25 ετίας!!! Την τελευταία ετία έγινε και προγραμματίστηκε σημαντικότατο έργο. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά.
 
Ορισμένοι λένε ότι αυτή τη φορά - για πρώτη φορά - το Πικέρμι είναι αυτό που θα εκλέξει δήμαρχο. Συμφωνείτε?
Οταν κατέβηκα για 1η φορά με τον κ Χριστόπουλο η αναλογία ήταν έδρες Πικέρμι 21 Ραφήνα.. Σήμερα είναι 10 προς 17. Στο Πικέρμι οι νεοκάτοικοι είναι σαφώς περισσότεροι και η ψήφος έχει πιό πολιτικά χαρακτηριστικά. Αυτή την στιγμή ένα 25% (δηλαδή έδρες) δεν έχουν αποφασίσει ποιόν συνδυασμό θα επιλέξουν. Στην Ραφήνα είναι ένα 5% (σχεδόν έδρα). Σαφέστατα σε περιβάλλον απλής αναλογικής, η πλάστιγγα θα γείρει σύμφωνα με το τί θα ψηφίσει το Πικέρμι.
 
Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη ''μάχη'' για εσάς τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από τη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου. Ενστερνίζεστε αυτή την άποψη?
Υπάρχει η πολυδιάσπαση των συνδυασμών. Υπάρχει το γεγονός του ότι ένα 52%-53% του τοπικού στοιχείου που εκφράστηκε υπέρ Αδάμοπουλου γιά δήμαρχο την προηγούμενη φορά, πρέπει τώρα να επανατοποθετηθεί. Ένας αξιολογότατος άνθρωπος με 700 προσωπικούς ψήφους που όλοι του πρότειναν την αντιδημαρχία (ο Κωστής ο Ξηντάρας) απλά δεν ασχολείται σε αυτήν την φάση. Πολλοί Ραφηνιώτες θεώρησαν ευκολότερη την εκλογή τους στην ΔΕ Πικερμίου μια που η Ραφήνα στέλνει παραδοσιακά περισσότερους σταυρούς προς Πικέρμι από το σύνολο των ψηφισάντων στην ΔΕ Πικερμίου!!! Σωρευτικά τα ανωτέρω δημιουργούν μαζί με την απλή αναλογική ένα ασφυκτικό περιβάλλον στους Πικερμιώτες υποψηφίους από όλους τους συνδυασμούς. Όσοι τα καταφέρουν θα είναι πραγματικά οι επιζώντες!!!
 
Πώς θα χαρακτηρίζατε (αν υπάρχουν) ''τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη'' συνυποψηφίων στον ίδιο συνδυασμό προς άγρα σταυρών?

Υπάρχουν και τα έχω νοιώσει στο πετσί μου. Παράδειγμα: Όπως γνωρίζεται ήμουν εισηγητής του θέματος χορήγησης όρων δόμησης στο ΟΤ της εκκλησίας στην Διώνη -θέμα που έλυσε επιτυχώς η διοίκηση Πιστικίδη-Μπουρνούς. Τον φάκελο χειρίζονταν η οικογένεια μου επί 20 ετίας!!! Και ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα γιά την τρέχουσα 5ετία. Το ότι δεν εγκρίναμε τα αρχικώς υποβληθέντα σχέδια που προέβλεπαν 0!!!!( ναι μηδέν)... Και 6 !!!!!! θέσεις πάρκινγκ, μέχρι που φθάσαμε στις 25θέσεις (και αυτές λίγες κατ’εμέ) μεταφράσθηκε στο «Ο Τσαγκαράκης προβάλλει ενστάσεις στα σχέδια, δηλαδή ο Τσαγκαράκης μπλοκάρει την χορήγηση όρων δόμησης -άρα η οικογένεια Τσαγκαράκη δεν επιθυμεί την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγ. Δημητρίου». Ποιός ? Εγώ που ήμουνα ο εισηγητής του θέματος!!! Πως θα το χαρακτήριζα? Χαριτωμένο.......



Δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε την εκτιμησή σας για τα εκλογικά ποσοστά των υποψηφίων δημάρχων την Κυριακή 26 Μαίου....
Δεν διαθέτω εταιρεία δημοσκοπήσεων και σαν χειρουργός με την στατιστική ανάλυση τα πάω μέτρια (δηλαδή χάλια)...Μόνος γνώμων το πολιτικό μου αισθητήριο αλλά ας μου δώσουν οι αναγνώστες σας το +/- 2,5% που δίδουν οι προβλέψεις των δημοσκόπων οι οποίοι κάνουν περιουσίες με το να πέφτουν έξω... Λοιπόν α) Μπουρνούς 43% β) Χριστόπουλος 15% γ) Φαφούτης 13% δ) Πιστικίδης 11% ε) Βασιλόπουλος 10% στ) Τσαλαπατάνης 8%
Υπάρχει κάποια εμπειρία σας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αυτή την πενταετία που να προβλημάτισε ή να σας σόκαρε?

Πολλές , αλλά κυρίως η αλλαγή συμπεριφοράς των περισσοτέρων Δημ. Συμβούλων όταν ήσαν κάμερες παρούσες ή πολυάριθμες κοινωνικές ομάδες από τις οποίες προσέβλεπαν ψηφοθηρικά να αποσπάσουν ψήφους αγνοώντας την κοινή λογική και το μακροπρόθεσμο κοινωνικό όφελος στις τοποθετήσεις τους.

Αν εκλεγείτε ποιές προτεραιότητες θα βάλετε στην αυτοδιοικητική ατζέντα σας?
Υπάρχουν στο πρόγραμμα που μοίρασα 26 συγκεκριμένα έργα προς υλοποίηση μικρά και μεγάλα. Αυτήν την στιγμή ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Κανένα δεν έχει παραδοθεί ( έχουν ξεκινήσει προεκλογικά). Εάν ολοκληρωθούν στην τρέχουσα θητεία, ο κύκλος μου ως Δημοτικού συμβούλου θα έχει κλείσει επιτυχώς κατ ‘ εμέ.
 
Θα χαρακτηρίζατε τον Βαγγέλη Μπουρνούς έναν επιτυχημένο δήμαρχο?

“ Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι ψηλά όταν γύρω σου όλοι τον εαυτό τους έχασαν δειλά, και για τούτο μαζί σου τα βάζουν, στον εαυτό σου αν μπορείς να’χεις πίστη όταν όλοι γιά σένα αμφιβάλλουν μα και αδιάφορος να’ σαι και ορθός στις δικές τους μπροστά αμφιβολίες , αν μπορείς να υπομένεις χωρίς ν΄αποστάσεις ποτέ καρτερώντας, ή μπλεγμένος με ψεύτες μακριά να σταθείς, αν μπορείς από το ψέμα κι αν γενείς μισητός, να μη δείξεις στρατί στο δικό σου το μίσος» . Η 1η στροφή από το «if»του R. Kippling μοιάζει σαν να γράφτηκε γιά τον άνθρωπο που ενσάρκωσε την πιο πετυχημένη δημαρχία με περισσότερα έργα απ΄ότι όλη η θητεία Κεχαγιόγλου σε μόλις 2 ½ χρόνια.

Πώς σχολιάζετε πολιτικά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί στήριξης υποψηφίων δημάρχων που αναστάτωσε τις τοπικές κοινωνίες?

Αναμενόμενο. Διαλέγεις 10 υποψηφίους που θα βγουν σίγουρα είτε την 1η είτε την Κυριακή, αγνοείς τους άλλους 290, και το βράδυ των εκλογών πανηγυρίζεις ότι πέτυχες το 100% των στόχων σου!!! Μου θυμίζει έντονα το μαγείρεμα των αποτελεσμάτων στην ΕΦΕΕ την 10ετια του 90 ή την είσοδο στην βουλή το 2000. Ολοταχώς προς το 3%... Τώρα αναστάτωση στην τοπική κοινωνία δεν νομίζω...Ο Βαγγέλης έχει και δεξιούς, και κεντρώους (σαν εμένα) και ανένταχτους αριστερούς. Οι κομματικές ταυτότητες βρίσκονται στην γνωστή παραλία που πέταξε την δικιά του ο Πιστικίδης και μπορείτε να τις αναζητήσετε εκεί..Το πάρκινγκ τενεκεδούπολη μπροστα στο Δημαρχείο το αν θα ανήκει στο Δήμο ή τον ΟΛΡ και το ΤΑΙΠΕΔ είναι πολιτικό ζήτημα σαφώς, αλλά το αν θα έχει 50-100-250 θέσεις δεν είναι πολιτικό ζήτημα , μην τρελαθούμε κι’ όλας!!


Πώς ονειρεύεστε το μέλλον σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου?

Η Σύγχρονη Πολιτεία με πρωτοστάτη τον Ε. Μπουρνούς έχει πετύχει να συσπειρώσει τα δυναμικότερα στελέχη απ΄όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με στόχο την δημιουργία του καλύτερου Δήμου γιά να ζεις πανελλαδικά!!! Η πρωτιά στην ασφάλεια, τις υπηρεσίας την ευταξία και καθαριότητα στο δομημένο και περιαστικό περιβάλλον , οι μοντέρνες τεχνολογίες στις υπηρεσίες προς τον πολίτη και το δίχτυ κοινωνικής προστασίας είναι οι στόχοι μας για την επόμενη ετία.