iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Δαμιανού
Φαφούτη με τον
Φώτη Κουβέλη


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δαμιανός Φαφούτης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  Φώτη Κουβέλη στο γραφείο του Υπουργού. Συνοδευόταν από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Κουζή.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ως νέος Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου σε σχέση με την λειτουργία του λιμανιού και τις συνέπειες που επιφέρει η λανθασμένη λειτουργία του στη πόλη.

Τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον ελλιμενισμό τόσο μεγάλου αριθμού πλοίων. Του ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργία τα απαραίτητα συγκοινωνιακά έργα (προαστιακός σιδηρόδρομος, αττική οδός, διαπλάτυνση λεωφόρου Φλέμινγκ, έργα χώρου παρκινγκ) όχι με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του λιμανιού αλλά συγχρόνως την διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δαμιανός Φαφούτης : «Τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν με σύγχρονες πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τους κατοίκους. Δεν νοείται σταθερής τροχιάς μέσο μαζικής μεταφοράς να διασχίζει τον οικιστικό ιστό υπέργεια, παρά μόνο υπόγεια.»

Πρότεινε μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής να αναλάβει το λιμάνι του Λαυρίου μεγάλο αριθμό δρομολογίων το οποίο εξάλλου κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό, δηλαδή να καταστεί το 2ο επιβατικό λιμάνι της Αττικής.

Τέλος ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε πρόκειται τελικά να περάσουν οι παραλίες της Ραφήνας στο Δήμο, καθώς και ζήτησε να έρθουν στο σύνολο τους, δηλαδή και το Μπλέ Λιμανάκι και η κεντρική πλάζ Ραφήνας.

Εξέφρασε την άποψη ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας πρέπει άμεσα να παρουσιάσει το «επιχειρησιακό του σχέδιο» στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει γνωμοδότηση.

Επισήμανε ότι ως αυριανός Δήμαρχος επιθυμεί την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος και τις αρμόδιες αρχές προκειμένου μα εξισορροπηθούν οι σχέσεις πόλης – λιμανιού.

Ο υπουργός εξέφρασε την κατανόηση του για τα θέματα που παρουσιάστηκαν μέσα από την οπτική της λειτουργίας του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι με την νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με γνώμονα την εξισορρόπηση της λειτουργίας πόλης – λιμανιού.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δαμιανός Φαφούτης αφού ανέδειξε μέσα από την προεκλογική του πορεία και έχοντας δίπλα του αξιόλογους συνεργάτες, τα θέματα που ταλαιπωρούν τους δημότες από την λειτουργία του λιμανιού, έθεσε τις βάσεις τόσο με επιστημονικές ημερίδες, άρθρα, όσο και πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να δρομολογήσει αναλαμβάνοντας το τιμόνι του Δήμου, τις απαραίτητες εξελίξεις έργων και παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας και τις σχέσεις πόλης – λιμανιού.