Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν λειτουργεί
η ειδική μπάρα
ΑΜΕΑ στη βουλή


''Άστραψε και βρόντηξε'' η επικεφαλής της Δημοκρατική Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά καθώς διαπίστωσε ότι το ειδικό μηχάνημα που βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ανέβουν τις σκάλες που οδηγούν στην Γερουσία της Βουλής στον πρώτο όροφο δεν λειτουργεί. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει οργανώσει σήμερα ημερίδα στην Γερουσία της Βουλής για την αξιοπρέπεια και ανάμεσα σε άλλους ήταν καλεσμένος και ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα. Όταν εκείνος επιχείρησε με το αναπηρικό του αμαξίδιο να ανέβει στη Γερουσία με την βοήθεια του  ειδικού μηχανήματος διαπιστώθηκε πως αυτό δεν λειτουργεί. 

Η κυρία Γεννηματά μόλις το πληροφορήθηκε έγινε έξω φρενών βγήκε από την αίθουσα της Γερουσίας και ζήτησε από τους συνεργάτες της να ειδοποιήσουν αμέσως τον ειδικό γραμματέα της Βουλής. 

Σε λίγα λεπτά υπάλληλοι του Κοινοβουλίου έφτασαν στην είσοδο της Γερουσίας ωστόσο και εκείνοι παρά τις προσπάθειες τους διαπίστωσαν πως το μηχάνημα δεν λειτουργούσε.  Όσες προσπάθειες και αν έγιναν απέβησαν άκαρπες. 
Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είπαν στον καλεσμένο τους να τον ανεβάσουν εκείνοι στη γερουσία κρατώντας το αναπηρικό αμαξίδιο, στις σκάλες ωστόσο εκείνος αρνήθηκε όπως είπε για λόγους αξιοπρέπειας και περίμενε για ώρα στο διάδρομο που οδηγεί στην Γερουσία. 

Το περιστατικό ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί και πολύ ώρα μετά,  ο συγκεκριμένος άνθρωπος  βρισκόταν ακόμη  στο διάδρομο που οδηγεί στην Γερουσία  και περίμενε στο αναπηρικό του αμαξίδιο, να επιδιορθωθεί και να λειτουργήσει το σχετικό μηχάνημα.

Πηγή: iefimerida.gr