iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Μην ξεχαστείτε με
την εφορία! Έμειναν
τρεις ημέρες...


Με τα τέλη κυκλοφορίας να έχουν ήδη αναρτηθεί στο taxis, το δίμηνο "κόλαση" για τους φορολογούμενους μπαίνει στην τελική ευθεία.

Φόροι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία έως το τέλος του χρόνου για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας αλλά και έμμεσοι φόροι θα περάσουν από τις «πλάτες» των φορολογουμένων αρχής γενομένης από την 30 Νοεμβρίου, που λήγει η προθεσμία για βασικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Μέσα σε τρεις «γεμάτες» ημέρες έως τις 30 Νοεμβρίου την Τετάρτη, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ενώ τον Δεκέμβριο ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα:

– Πάνω από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά πρέπει να έχουν καταβάλει στα δημόσια ταμεία ένα ποσό συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,2 δισ. για να εξοφλήσουν την τρίτη και τελευταία δόση των φόρων που βεβαιώθηκαν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας.

– Πάνω από 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2016, η οποία ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξεως των 500 εκατ. και ακολουθεί άλλη μία δόση στο τέλος Δεκεμβρίου 2017.

– Περίπου 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την τρίτη δόση ΕΝ.Φ.Ι.Α., το συνολικό ποσό. Ακολουθούν άλλες δύο δόσεις, που λήγουν στα τέλη των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018.