Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωπικότητα το 2017
στη ναυτιλία ο
Βαγγέλης Μαρινάκης

Η Capital Ship Management Corp. ανακοίνωσε ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., ψηφίστηκε ως "Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία" στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards. Παρουσιάζοντας στον κ. Μαρινάκη το βραβείο του, ο κ. Nigel Lowry της Lloyd’s List σχολίασε:

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης αποτέλεσε εξέχουσα υποψηφιότητα για το φετεινό βραβείο. Οι δυναμικές του επιχειρηματικές κινήσεις στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης της Capital Group: τάνκερ, εμπορευματοκιβώτια και πλοία ξηρού φορτίου, αντανακλούν τις θετικές προοπτικές και τάσεις που όλο και περισσότερο παρατηρούμε στον κλάδο. Ο κύριος Μαρινάκης βρέθηκε μπροστά από τις εξελίξεις, όπως δείχνει η επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου εντός του 2017.

Παρόλο που αξίζει ξεκάθαρα το βραβείο μόνο για τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες, είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι βρίσκει χρόνο να ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα πολύ σημαντικών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, καθώς και άλλες επιχειρήσεις στον αθλητισμό και τα μέσα ενημέρωσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι πράγματι ένας πολύ άξιος νικητής".

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: "Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Lloyd's List για τη διοργάνωση των αποψινών βραβείων. Αποτελεί την παραδοσιακή φωνή του κλάδου μας και είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Είμαι περήφανος για τη σύμπτωση να γεννηθώ Έλληνας και να ασχολούμαι με τη Ναυτιλία. Στον ναυτιλιακό κόσμο, μαθαίνει κανείς από την αρχή πώς να αντιμετωπίζει και να ανταγωνίζεται ψηλά κύματα, τεράστιες εταιρείες και πολύ ταλαντούχους, έξυπνους και έμπειρους ανθρώπους. Επομένως, για να επιτύχει κανείς σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να εργαστεί σκληρά, να αποδίδει, να έχει πίστη και να είναι συνεπείς απέναντι στις απαιτήσεις της βιομηχανίας μας, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν καθημερινά. Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου και δύσκολου ταξιδιού, μαθαίνει πώς να πολεμά και να είναι νικητής. Για να τα κατορθώσει αυτά, πρέπει να έχει κανείς τους κατάλληλους συναδέλφους στο πλάι του, άριστα καταρτισμένα πληρώματα και μια οικογένεια που να τον στηρίζει και να στέκεται δίπλα του. Τους ευχαριστώ όλους πολύ για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους προς εμένα.

Η επιτυχία μας στη ναυτιλία, μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε σημαντικά και να είμαστε νικητές και σε άλλους τομείς δραστηριότητας: στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου φυσικά, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, στα Media και στον αγαπημένο μας Δήμο Πειραιά. Τα επιτεύγματά μας στην Ναυτιλία μας δίνουν την δύναμη να συνεισφέρουμε ότι καλύτερο στην κοινωνία. Η ανεξαρτησία από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (ιδιαίτερα την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μας δίνει την ελευθερία να εκφράζουμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας για τη χώρα μας και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Ο Θεός να ευλογεί τη χώρα μας και όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.”