Εκτύπωση αυτής της σελίδας

100 εκ. ευρώ
κάθε χρόνο για
τη Eurobank


Έχοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 6.000 ακινήτων αξίας 2,1 δισ. ευρώ και σκοπεύοντας να επενδύσει επιπλέον 500.000.000 ευρώ σε ακίνητα έως το 2022, τα έσοδα που έχει λαμβάνειν η Eurobank από τη διαχείριση του real estate μετά την προσθήκη και των νέων έργων θα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Τη στρατηγική του ομίλου στο real estate ανέλυσαν λεπτομερώς την περασμένη Παρασκευή οι επιτελείς του ομίλου, ο οποίος μετά τη συγχώνευση με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον περασμένο Μάιο κατατάσσει τον συγκεκριμένο κλάδο σε «ένα πολύ σημαντικό asset για την τράπεζα».

H διαχείριση των ακινήτων της Eurobank και οι επενδύσεις της στο Real Estate πραγματοποιούνται με την υποστήριξη, τη συνδρομή και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Grivalia Management Company, της νέας εταιρείας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας η οποία ιδρύθηκε πριν τη συγχώνευση με την Eurobank και περιλαμβάνει, την ομάδα της Grivalia Properties, με τη σημαντική εμπειρία που είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κτηματαγορά, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη που ήταν αρμόδια για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της τράπεζας.

Οι νέες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ αφορούν κυρίως σε υφιστάμενα επαγγελματικά ακίνητα που έχουν ήδη ενταχθεί, λόγω της Grivalia στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου (π.χ. στο επαγγελματικό συγκρότημα Pireaus Port Plaza στον Πειραιά, στο πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο για τη μετατροπή του σε «πράσινα» γραφεία, στο συγκρότημα γραφείων στον Αλιμο των 25.000 τ.μ. που ξεκίνησε ως εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και ανακασκευάζεται επίσης ως «πράσινο» κ.α.) αλλά και σε νέα ακίνητα που μπορεί να κρίνονται ως «ευκαιρία» για τον όμιλο.